Jarolle rahaa Eremenkojen Kazan-siirroista

Veikkausliigassa pelaava FF Jaro on oikeutettu saamaan Eremenkon veljesten siirtosummista pienen osuuden Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n niin sanotun ”solidaarisuus-mekanismin” perusteella. Kasvattajaseuroille tulee yhteensä viisi prosenttia siirtosummasta.

Kotimaa

Roman Eremenkosta Venäjän liigassa ja Eurooppa-liigassa pelaava Rubin Kazan maksaa IS Urheilun mukaan 13 miljoonaa euroa – tästä prosentti kilahtaisi pietarsaarelaisseuralle. Toiminnanjohtaja Niklas Storbacka kuitenkin sanoo, että todellisuudessa summa ei liene aivan noin suuri.

Alexei Eremenko juniorin siirtosummasta Jarolle olisi tulossa lähtökohtaisesti 0.75 prosentin siivu. Storbacka uskoo, että yksityiskohdista ja summista on kuitenkin edessä todennäköisesti pitkät neuvottelut.

- Tarkka summa ja sen saamisen ajankohta tiedetään vasta neuvottelujen jälkeen. Nyt mekanismi lähtee liikkeelle. Me otamme Kazaniin yhteyttä ja katsomme, mikä on lopputulos.

Apua talouteen

Niklas Storbacka myöntää, että Jarolle aikanaan tuleva korvaus on tervetullut lisä kassavirtaan.

- Tällä hetkellä iso osa jalkapalloseuroista on talousvaikeuksissa. Kyllähän se meitäkin auttaisi, jos vaikka 100 000 euroa tulisi. Täytyy kuitenkin muistaa, että meillä ei ole tietoa siitä, milloin rahat tulevat. Lisäksi seuran kustannustaso on sitä luokkaa, että tuolla summalla voitaisiin hoitaa reilun kuukauden kulut.

- Ennen kaikkea olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että kaksi Jaron pelaajaa on mukana näin isoissa ympyröissä, muistuttaa Storbacka.

Sirbiladzen tilanne auki

Ykkösen KPV:stä lainalla olevan georgialaishyökkääjän Irakli Sirbiladzen kohtalo ei ole vielä ratkennut. Pallo on Niklas Storbackan mukaan kokkolalaisseuralla.

- Näköjään KPV:llä on muutamia vaihtoehtoja, joita seura harkitsee. Me haluaisimme pitää Sirbiladzen Jarossa loppukauden ajan, mutta ymmärrämme KPV:n hankalan tilanteen.

Jalkopallon siirtoikkuna sulkeutuu keskiviikkoiltana.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa