1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Nordman yhdistää kaksi uraansa YleLeaksissa

Porilaislähtöinen Joonas Nordman pääsee yhdistämään toimittajan ja stand up -koomikon uransa, kun uusi YleLeaks alkaa TV 1:sä tulevana lauantaina. YleLeaksissa stand up -koomikot ottavat kantaa viikon polttavimpiin uutisiin ja juoruihin. Nordmanin mukaan huumorin tekeminen uutistapahtumista ei ole sen kummempaa kuin huumorin tekeminen maidon ostamisesta.

Kuva: Lore Korpelainen / YLE

YleLeaksin joka jaksossa paljastetaan top5-lista viikon puheenaiheista, joihin ohjelman vakiokasvot sekä viikoittain vaihtuvat vieraat ottavat kantaa, kukin omaan tyyliinsä. Ensimmäinen jakso nähdään TV1:stä lauantaina 3.9. klo 21.15. YleLeaksin vakiokasvoina ovat Mari Perankoski, Kari Hietalahti, Joonas Nordman sekä Teemu Laajasalo.

Politiikka jo itsessään herkullista

Joonas Nordman vietti kesänsä muun muassa työskentelemällä Iltalehdessä uutispäällikkönä. Muutama stand up -keikkakin tuli vedettyä. Nyt toimittajan ja koomikon urat kohtaavat uudessa ohjelmassa.

- Olin keväällä mukana Nelosella pyörineessä Krissen Vaaligrillissä. Sitä kautta YleLeaksisa tekevä tuotantoyhtiö löysi minut.

Nordmanin mukaan elämässä on vaikeampiakin asioita kuin rakentaa viihdettä uutisista.

- Suomalainen politiikka ja ajankohtaiset asiat ovat monet jo itsessään herkullisia. Kyse on erilaisten näkökulmien löytämisestä ja asioiden hauskasta yhdistämisestä. Ei huumorin tekeminen ajankohtaisista asioista ole sen erilaisempaa kuin huumorin tekeminen vaikka maidon ostamisesta.

Ei liikoja selittelyjä

Nordmanin mukaan hänelle suurin haaste on pysyä tiiviisti asiassa, sillä kullekin koomikolle annettu aika on rajallinen. Ohjelma kestää kokonaisuudessankin vain 15 minuuttia.

- Minulla on tapana sortua liikaan selittelyyn ja höpöttelyyn. Tämä on minulle hyvä koulu.

Nordman suosutuu raottamaan vain hieman ovea siitä, mitä aiheita lauantaina käsitellään.

- Kreikka ja Libya ovat hallinneet uutisrintamalla, eiköhän niistä jotain juttua synny.