1. yle.fi
  2. Uutiset

Lindström: Mihin ahneuden raja vedetään?

Kansanedustaja ja Kouvolan kaupunginvaltuutettu Jari Lindström (ps.) sanoo ihmettelevänsä sellaisten yhtiöiden toimintatapaa, joille ihmiset ovat vain pelinappuloita. Lindströmin sympatiat ovat Myllykosken paperitehtaan työntekijöiden puolella.

talous
Jari Lindström
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Lindström.YLE

Lindstöm sanoo etteivät Myllykosken lakkautussuunnitelmat tulleet hänelle yllätyksenä, mutta järkytyksenä kylläkin.

- Tiedän omasta kokemuksesta miltä se tuntuu ja sympatiani ovat niiden ihmisten puolella, jotka joutuvat tästä kärsimään.

Lindström peräänkuuluttaa, että tilanteesta on viriteltävä yhteiskunnallista keskustelua.

- Pitää ottaa isompaan keskusteluun, että mihin ahneuden raja vedetään? Kymenlaakso on joutunut ottamaan kolhuja vastaan jatkuvasti. Kymi on varmasti vahva tehdas ja uskon, että se on vielä tulevaisuuden toimija, mutta hiokepohjaista paperia tuottavalla Stora Enso Anjalankoskella on omat riskinsä.

Tehtaan lakkauttamissuunnitelmat tulivat iskuna myös Kouvolan kaupungille. Jari Lindström sanoo, että uutinen voi vaikuttaa esimerkiksi tekeillä olevan uuteen sairaalaan eli Ratamo-keskukseen.

- Talous on huolestuttanut jo tähän saakka. Nyt se huolestuttaa yhä enemmän, Lindström sanoo.

Eduskunnan puolella Lindström sanoo katseiden kääntyvän elinkeinoministeri Jyri Häkämieheen.

- Uskon, että hän tekee asian eteen kaikkensa. Voikkaan kokemuksista on opittu hyviäkin asioita. Elämää on paperitehtaan jälkeenkin. Tähän on reagoitava kaikilla opituilla keinoilla.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi