1. yle.fi
  2. Uutiset

UPM aikoo vähentää väkeä myös Joensuussa

UPM aloittaa vaneriliiketoimintaa koskevat yt-neuvottelut. Metsäkonserni haluaa vähentää esikunta- ja myyntiportaasta sekä kunnossapidosta yhteensä 125 henkilöä.

vaneriteollisuus
UPM:n vaneritehdas Pielisjoen rannassa.
UPM:n vaneritehdas Pielisjoen rannassa Joensuussa. Kuva on otettu kesällä 2011.Yle

- Joensuun vaneritehtaalla yt-neuvottelut koskettavat noin 30 ihmistä. Heistä 25 työskentelee kunnossapidossa ja loput johdossa, kertoo henkilöstöjohtaja Petri Parjanen kertoo

Suomessa yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 380 henkilöä. Heistä 220 työskentelee venaritehtaiden kunnossapidossa ja 160 esikunnassa.

Joensuun vaneritehdas työllistää kaikkiaan noin 160 ihmistä. Sirkkalassa koneet pyörivät nyt täysillä. Joensuuhun on palkattu määräaikaisia työntekijöitä paikkamaan Savonlinnan tehtaan investointien aikaista tuotantovajetta.

UPM:n vaneriliiketoiminnan palveluksessa on noin 2600 henkilöä, joista 1800 Suomessa. UPM:llä on Suomessa kuusi vaneritehdasta yksi viilutehdas. Konsernilla on lisäksi vaneritehtaat Venäjällä ja Virossa.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat välittömästi kunkin maan paikallisen lainsäädännön mukaisesti. Neuvottelut pyritään saattamaan päätökseen lokakuun loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi