Matkailu piristyy Etelä-Pohjanmaalla

Matkailu elinkeinona on kasvussa Etelä-Pohjanmaalla. Alkuvuoden rekisteröidyt majoitusvuorokaudet lisääntyivät maakunnassa yli yksitoista prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

hotellit
Turisteja hotellin vastaanotossa.
Hotellimajoituksella on nyt kysyntää YLE

Matkailukoordinaattori Arja Kortesluoman mukaan Etelä-Pohjanmaa ohitti alkuvuoden mittareilla jo kolmen vuoden takaisen huippuvuoden lukemat. Ennakkotietojen mukaan myös loppukesä on ollut hyvä matkailukesä.

Etelä-Pohjanmaalla on kasvanut sekä koti- että ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset. Ulkomaalaisista kasvussa ovat venäläiset ja virolaiset matkailijat. Ulkomaalaisten osuus kaikista matkailijoista lukumäärillä mitattuna on kuitenkin vielä vähäinen.

Kasvua myös Pohjanmaalla

Matkailu oli alkuvuonna kasvussa edellisvuoteen nähden myös Pohjanmaan maakunnassa. Kasvua oli 8,4 prosenttia. Keski-Pohjanmaalla alkuvuoden mittarit näyttivät 4,4 prosentin laskua alkuvuoden majoitusluvuissa.

Koko maassa rekisteröidyissä majoitusvuorokausissa kirjattiin kasvua alkuvuonna vain kolme prosenttia.

Heinäkuu paljastaa onnistumisen

- Saamme syyskuun puolenvälin jälkeen heinäkuun tilastot, jotka kielivät pitkälle kesän onnistumisesta, Arja Kortesluoma kertoo.

Rekisteröityihin majoitusvuorokausiin luetaan mukaan kaikki ne majoitusyritykset, joilla on vähintään kymmenen majoitusyksikköä. Käytännössä luvut kertovat siis hotellien, motellien ja isompien lomakylien majoituksista. Muun muassa Etelä-Pohjanmaalle tyypilliset, pienet maaseutumatkailuyritykset eivät ole mukana tunnusmittareissa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa