1. yle.fi
  2. Uutiset

ELY-keskus: Tilanne on vaikeampi kuin Voikkaan tehtaan kohdalla

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen vastuualueen johtaja Jouko Lankinen sanoo, että kun Voikkaan paperitehdas suljettiin 2006 keväällä, työmarkkinoiden imu oli eri luokkaa kuin tällä hetkellä. Irtisanottavien työntekijöiden kohdalla tilanne on siis nyt entistä vaikeampi.

talous
Mies työskentelee Myllykosken paperitehtaalla.
UPM suunnittelee Kouvolan Myllykosken paperitehtaan sulkemista vuoden loppuun mennessä.YLE

Lankinen kertoo Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen varautuneen Myllykosken paperitehtaan kohtaloon. ELY-keskuksesta, Myllykoski Oyj:stä ja Kouvolan kaupungista koostuva työryhmä alkoi varautua pahimpaan siinä vaiheessa, kun UPM suunnitteli Myllykosken ostamista.

- Yhtenä vaihtoehtona työryhmässä on ollut esillä mahdollisuus siitä, että tehdas suljetaan. Tehdyissä suunnitelmissa on toimenpiteitä yrityksestä työttömiksi jäävien henkilöiden osalta, Lankinen kertoo.

Alihankkijat mukaan lukien Myllykosken paperitehtaan lakkauttaminen tarkoittaisi, että noin 400-500 työntekijää jäisi työttömäksi. Jouko Lankinen arvioi, että etenemisvaihtoehtoja löytyisi suhteellisen nopeasti noin puolelle irtisanotuista.

- On tietysti kovin aikaista sanoa mitä toimenpiteet tulevat tarkalleen olemaan. Tällaisissa tilanteissa työ- ja elinkeinoministeriö sekä yritys sopivat tietyistä asioista. Ei ole vielä mitään tietoa siitä mitä sopimukset tulevat pitämään sisällään. Sinne saattaa esimerkiksi tulla kohta jossa määritellään yrityksen osallistuminen työntekijöiden uudelleenkouluttamiseen, Lankinen sanoo.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi