1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. S-bonus (S-ryhmä)

Vihreä kortti ei enää kelpaa sähköyhtiölle

Jyväskylän Energian sähkölaskuista ei enää jatkossa saa S-ryhmän bonuksia. Energiayhtiön mukaan päätöksen taustalla ovat taloudelliset syyt.

S-bonus (S-ryhmä)
Viherällä kortilla ei enää saa bonusta Jyväskylän Energian sähkölaskuista.
Viherällä kortilla ei enää saa bonusta Jyväskylän Energian sähkölaskuista.YLE Keski-Suomi

Tähän saakka Jyväskylän Energian asiakkuus on kerryttänyt S-ryhmän asiakasomistajilleen jakamia bonuksia mutta jatkossa bonuksia ei enää kerry. Jyväskylän Energian myyntijohtaja Pekka Puttosen mukaan päätöksen taustalla on sähköalan kiristynyt kilpailu.

- Kustannusten säästöön pyritään nykyään kaikilla konsteilla, jotta markkinoilla pystyttäisiin olemaan entistä kilpailukykyisempiä. Ja sitten tietenkin myös se, että kaikkien asiakkaiden on mahdollista saada sähköä samaan hintaan, ettei siihen vaikuta se, onko jotain korttia vai ei, perustelee Puttonen.

Jyväskylän Energia ei kommentoi julkisuudessa bonusyhteistyön purkamisesta kertyvien säästöjen euromäärää. Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määtän mukaan yhteistyöstä kertyy S-ryhmän kumppaniyrityksille kahdenlaisia kuluja.

- He maksavat omalta osaltaan osuuden siitä bonuksesta, joka tulee prosenttina heidän saamastaan myynnistä. Yritykset ovat myös mukana S-ryhmän ja Keskimaan mainonnassa ja tältä osin heillä on myös pieni markkinointiyhteistyömaksu, Määttä kertoo.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi