Markku Koivisto erotettu Nokia Missiosta

Tampereella toimivan Nokia Mission johtaja Markku Koivisto on erotettu perustamansa liikkeen palveluksesta. Nokia Missio Church ja Nokia Missio ry kertoivat asiasta nettisivuillaan.

Kotimaa

Sivujen mukaan Koivisto on vapautettu kaikista hengellisistä ja hallinnollisista tehtävistä, koska hänen elämässään on ollut seksuaalisten rajojen rikkomista.

Markku Koivisto sanoo antavansa asiasta lausunnon palattuaan sairauslomalta.

Nokian kaupungista lähtöisin oleva Nokia Missio on luterilaisen kirkon sisällä syntynyt karismaattinen herätysliike.

Uusi kirkko syntyi oppikiistojen seurauksena

Nokian entinen kirkkoherra, pastori Markku Koivisto erosi pappisvirasta ja luterilaisen kirkon jäsenyydestä vuonna 2008. Silloin herätysliike Nokia Mission rinnalle perustettiin uusi kirkkokunta.

Koiviston mukaan hän oli kamppaillut asian kanssa vuosia, joiden aikana hän oli huomannut ihmisillä olevan uskoon yhä vähemmän innokkuutta ja palavuutta.

- Uusi kirkkokunta tulee olemaan dynaaminen ja tavoittava. Se keskittyy nuoriin ja lapsiin ja siihen, että jokainen seurakunnan jäseneksi tuleva voi kokea sen kodikseen, kuvaili Koivisto vuonna 2008.

Uutinen Koiviston erottamisesta on aamun ja aamupäivän aikana kiinnostanut ihmisiä niin paljon, että Nokia Mission nettisivuille on ollut vaikea päästä.

Lähteet: YLE Tampere