Varissuo erityisvalvontaan

Poliisi näkyy syyskuun aikana Varissuon katukuvassa normaalia enemmän. Lisääntyneellä partioinilla pyritään vähentämään erityisesti yleisellä paikalla tapahtuvia pahoinpitelyjä ja varkauksia, joiden määrä on ollut Varissuolla kasvussa.

Varissuo
Komisario Kai Loukkaanhuhta Varissuon Itäkeskuksen tuntumassa.YLE Turku / Kalle Talonen

Varsinais-Suomen poliisilaitoksen komisario Kai Loukkaanhuhta tosin huomauttaa, että kyseessä ei ole mikään räjähdysmäinen kasvu. Tapausten määrä ei ole noussut tuhansilla tai edes sadoilla, vaan koko luokka on kymmenistä.

- Kaikki on aina suhteellista. Jos Varissuolle esimerkiksi muuttaa yksi henkilö, joka vaikkapa varastelee polkupyöriä, näkyy se tilastoissa.

Yleisellä paikalla tapahtuneet pahoinpitely-, ryöstö- ja vahingontekorikokset sekä ajoneuvojen anastukset ovat poliisin mukaan tekoja, joihin näkyvä valvonta vaikuttaa. Poliisi näkyy -kokeilulla halutaankin nähdä, miten paljon poliisin lisääntynyt näkyvyys vaikuttaa asiaan.

Varissuolla on oma lähipoliisi ja nyt muita partioita on ohjeistettu käymään ahkerasti alueella erityisesti viikonloppu öisin, mutta viikollakin.

Kiireinen kesä takana

Loukkaanhuhdan mukaan poliisilla on ollut erittäin kiireinen kesä. Tapahtumia on Turussa ollut paljon ja kun poliiseillakin on kesällä lomat pyörineet, on töitä riittänyt. Loukkaanhuhta myöntää, että tilanne on vaikuttanut valvontaan.

- Lomat on nyt lomittu, joten meillä on taas paremmin resursseja tehdä valvontaa.

Komisario tosin toteaa, että Varissuon tehovalvonta on ehkä pois jonkin muun alueen valvonnasta. Loukkaanhuhdan mukaan valitettava tosiasia on, että yleisesti poliisin nykyresursseilla ei ehditä joka paikkaan.

- Jatkossa meidän pitänee analysoida rikostilastoja entistä tarkemmin ja priorisoida poliisin tarvetta.

Lähteet: YLE Turku