Uusi juoksutapahtuma hakkaa Helsinki City Marathonin

Toista kertaa järjestettävä Helsinki Midnight Run kerää tänä vuonna mukaan yli 6 000 juoksijaa. Pimeällä juostava, osittain jopa karnevalistinen tapahtuma houkuttelee osallistujia enemmän kuin perinteinen City Marathon. Lauantaina juostava kilpailu on loppuunmyyty.

juoksu
Juoksijoita Helsinki City Maratonilla.
Helsinki City Marathon ja Midnight Run eroavat toisitaan monella tavallaYLE

Helsinki Midnight Run järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2010. Tuolloin osallistujia oli noin 4 600. Tämän vuoden tapahtuma on loppuunmyyty. 3.9 juostavaan tapahtumaan mahtuu mukaan 6 000 juoksijaa.

Esimerkiksi elokuussa järjestettyyn Helsinki City Marathoniin ilmoittautui 5 430 juoksijaa. Yli 30-vuotiaan tapahtuman ennätysvuonna 2004 City Marathonilla oli mukaan lähes 7 000 juoksijaa.

Midnight Run on virallinen 10 km juoksukilpailu, jossa on mukana myös huippujuoksijoita sekä miesten että naisten sarjassa. Viime vuoden miesten sarjan voitti Kenialainen Paul Ariko, ajalla 30,26 ja naisten sarjan voittaja oli Marjaana Lahti-Koski ajalla 39.23.

Järjestäjien mukaan juoksuvillityksen kasvaessa avainasemassa ovat olleet erityisesti naispuoliset osanottajat. Jopa 60 % Midnight Runin osallistujista ovat naisia.

Elämyspainotteinen juoksutapahtuma on saanut alkunsa Tukholmasta jo vuonna 1982 Tukholmassa. Tänä vuonna yli 40 000 ihmistä on ilmoittautunut Midnight Run juoksutapahtumaan Tukholmassa, Göteborgissa tai Helsingissä.

Juoksureitin varrella on tarjolla erilaista toimintaa, musiikki ja viihdettä. Tapahtuman yksi osa-alue on naamiaisjuoksu.

Kilpailu alkaa lauantaina 3.9 kello 21. Lähtö ja maali sijaitsevat Senaatintorilla.

Lähteet: YLE Helsinki