Helsinki ei järjestä hätämajoitusta romaneille tänä talvena

Kaupungin kahtena talvena romaneille järjestämää hätämajoitusta Munkkisaaressa ja Hietaniemenkadulla ei aiota tänä talvena järjestää. Sosiaalivirastossa uskotaan, että luvattoman leiriytymisen kielto ehkäisee hätämajoituksen tarpeen.

romanit
Keräjäläinen istuu kadulla kämmenet vastakkain. Ihmisiä keskustelee taustalla keskenään.
YLE

Viime ja edellisvuoden syksyinä Helsinkiin saapuneet romanit sinnittelivät talvipakkasiin asti Kalasataman leirissään. Tuolloin kaupunki ja Diakonissalaitos järjestivät hätämajoitusta muutamille perheille Munkkisaaressa sijaitsevassa entisessä huumevieroitusyksikössä sekä Hietaniemenkadun asunnottmien palvelukeskuksessa.

- Jos me nyt noudatamme kaupunginhallituksen linjausta siitä, että luvattomat leirit puretaan välittömästi, niin vastaavaa tilannetta ei tänä talvena tule, sanoo sosiaaliviraston johtava asiantuntija, kaupungin romanityöryhmän puheenjohtaja Jarmo Räihä.

Helsingin sosiaalivirasto arvioi, että Kalasatamasta tiisatina häädetyt romanit yöpyvät tällä hetkellä yksityismajoituksessa tai autoissa. Arvion mukaan jopa puolet Helsinkiin tänä vuonna saapuneista romaneista olisi palannut kotimaihinsa.

Leirejä kaupungin alueella ei tällä hetkellä ole, arvioi romanityöryhmän puheenjohtaja Jarmo Räihä.

Lähteet: YLE Helsinki