1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pirkanmaan palkinto Pikku Kakkoselle

Maakuntahallitus myönsi vuoden 2011 Pirkanmaan palkinnon Pikku Kakkonen -lastenohjelmalle. Palkinto jaettiin Pirkan Päivän juhlavastaanotolla torstai-iltana Tampere-talossa. Palkinnon perusteena on pitkäaikainen ja laadukas työ suomalaisten lastenohjelmien toteuttamisessa ja kehittämisessä.

Pikku Kakkosen juontoja kuvataan TV2:n Tohlopin studiossa. Kuva: YLE / Petri Aaltonen

Pikku Kakkosta on lähetetty suomalaisiin koteihin vuodesta 1977 alkaen. Nyt se on palkintoraadin mukaan yksi tunnetuimmista ja positiivisimmista brändeistä Suomessa.

- Tämän puolen tunnin makasiiniohjelman perusideaan ja arvomaailmaan ei ole tarvinnut tehdä linjanmuutoksia vuosien saatossa. Se on säilyttänyt vetovoimansa ja suosionsa koko elinkaarensa ajan. Ohjelma on tuonut pirkanmaalaista osaamista tunnetuksi näkyvällä ja kiitettävällä tavalla. Samalla se on onnistuneella ja tuloksekkaalla tavalla tukenut suomalaisia perheitä – äitejä ja isiä – heidän vaativassa kasvatustehtävässään, palkintoperusteissa sanotaan.

Palkinnon ottivat Pikku Kakkosen tiimin puolesta vastaan Yle Lapset ja Nuoret -osaston päällikkö Teija Rantala sekä Pikku Kakkosen tuottaja Teija Ryösä.

Pirkanmaan palkinto voidaan myöntää merkittävästä työstä, joka on edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä Pirkanmaalla. Palkita voidaan myös toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi maakunnan asukkaille.