1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Tampereelta lähetetty hätäapu saapui Turkuun

Suomen Punainen Risti on lähettänyt Tampereelta Turkuun henkilökuntaa ja materiaaliapua. Tampereen Kalkusta lähetetty avustuskuljetus saapui Turkuun puoli kahdeltatoista. Evakuoituja potilaita varten on tuotu noin 200 sänkyä ja makuualustaa sekä satoja huopia.

Turku
SPR:n työntekijöitä.
YLE / Vesa-Matti Ruuska

Suomen Punaisen Ristin Tampereen logistiikkakeskuksessa alkoi aamulla täysi tohina, kun avunpyyntö Turun kaupunginsairaalasta tuli vähän ennen kahdeksaa.

- Kyllä tämä on ainutlaatuinen tapaus. Ei tällaisia avunpyyntöjä ole ennen tullut, logistiikkapäällikkö Pertti Rantanen sanoo.

- Tarkistimme varastosta, että meillä on riittävä määrä tavaraa. Sitten aloimme lastata tavaraa kuorma-autoon, Rantanen kertoo.

Avustuskuljetuksen mukana Tampereelta lähti Turkuun kymmenkunta työntekijää.

- Meillä oli juuri käynnissä avustustyöntekijöiden logistiikka-jatkokurssi. Heidän ohjelmansa tämän päivän osalta muuttui hieman eli he lähtivät Turkuun avustamaan ja opastamaan sänkyjen pystytyksessä, logistiikkapäällikkö Pertti Rantanen kertoo.

Lisäksi SPR:n Varsinais-Suomen piiri on järjestänyt Turkuun 20 henkilön ensiapuryhmän.

- Olemme nyt koonneet kaupunginsairaalaan parikymmentä sänkyä ja loput pidetään varastoituna, ja otetaan käyttöön tarpeen vaatiessa. Kutsumme tarvittaessa lisää vapaaehtoisia auttamaan paikan päälle, kertoo Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtanen.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi