1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruokafestivaalit

Lähiruoan arvostus kasvaa jatkuvasti

Merilappilaiset arvostavat lähiruokaa. Tämä näkyy selvästi Pohjanrannan tilalla Keminmaassa järjestettävillä Meri-Lapin ruokamessuilla, jossa on tänä vuonna ennätysmäärä näytteilleasettajia.

Ruokafestivaalit
Ostaja ja myyjä vihanneskojulla ruokamessuilla.
Paikalliset tuotteet kävivät mukavasti kaupaksi Pohjanrannan tilalla Keminmaassa pidetyillä Meri-Lapin ruokamessuilla.YLE / Laura Holappa

Yksi messujen järjestäjistä, Markus Keskimaunu arvioi, että nyt on meneillään suorastaan lähiruoka-buumi. Meri-Lapin ruokamessutkin järjestetään nyt jo seitsemännen kerran ja kasvaneen lähiruokavillityksen ansiosta tapahtumaan odotetaan jopa viittätuhatta kävijää.

Messuilla paikallista lihaa myyvä yrittäjä Taina Kuusela on vakuuttunut siitä, että lähellä tuotetut raaka-aineet kiinnostavat kuluttajia. Kuuselan tilalla Simossa tuotetaan muun muassa harvinaisen ylämaankarjan lihaa.

- Olemme saaneet oikein hyvän vastaanoton, ihmisillä on paljon kiinnostusta. Hinta ei ole ratkaiseva tekijä. Löytyy paljon kuluttajia, jotka haluavat hyvin tarkasti selvittää ruoan alkuperän, Kuusela kertoo.

Perinteisiä Meri-Lapin Ruokamessuja vietetään perjantaina ja lauantaina Keminmaassa Pohjanrannan tilalla. LähiruokaLappi ry:n järjestämillä messuilla on tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia, sillä tuotteitaan on asettanut näytteille yli 60 yrittäjää.

Messujen ohjelmassa on muun muassa kokkikilpailua, ruuansulatus-zumbaa sekä lapsille muun muassa kirjolohen ongintaa.

Meri-Lapin Ruokamessuilla ovet ovat avoinna perjantaina klo 11. 00 - 18.00 ja lauantaina klo 10.00 - 16.00.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi