Perussuomalaiset aktivoituu AY-toiminnassa

Perussuomalaiset lähtee tavoittelemaan asemaa ja vaikutusvaltaa ammattiyhdistysliikkeen piirissä. Puoluetoimistossa on käynnistetty kartoitus, jolla selvitetään, mihin ammattiliittoon puolueen jäsenet ja kannattajat kuuluvat.

talous
Matti Putkonen puhumassa Kuninkaankadulla Tampereella
YLE

Tavoitteena on käynnistää perussuomalainen ay-toiminta niin, että esimerkiksi ensi kevättalvella järjestettävissä Metalliliiton liittokokousvaaleissa on mukana perussuomalainen ehdokas mahdollisimman monessa piirissä.

Perussuomalaiset ei aio jäädä pelkäksi suureksi eduskunnan oppositiopuolueeksi, vaan tavoitteena on olla aktiivinen kaikissa edunvalvontaa harjoittavissa järjestöissä.

- Perussuomalaiset haluaa jalkautua kaikille yhteiskunnan tasoille ja kaikkiin mahdollisiin järjestötoimiin myös mukaan. Edunvalvontajärjestöt aina Metallityöväenliitosta MTK:hon ovat keskeisiä vaikuttajia. Ja kun siellä on jäseninä meidän kannattajia ja meidän jäseniä, niin nyt yritetään saada jonkinlainen koordinoitu toiminta aikaan, jotta voidaan antaa sinne apua puoluetoimiston kautta, sanoo puolueen työmies, Metalliliiton entinen viestintäpäällikkö Matti Putkonen.

Ensimmäinen yritys Metalliliitossa

Ensimmäinen koitos on edessä jo ensi talvena. Putkosen vanha liitto Metalli järjestää liittokokousvaalit maalis- huhtikuussa ja liittokokouksen alukesästä. Tässä vaalissa perussuomalaisten ay-kannatus mitataan isommissa ympyröissä ensimmäisen kerran.

- Kyllä me aiomme saada siinä ensimmäisen askeleen aikaiseksi. Nämähän on pieniä askelia ja on pitkä matka ennen kuin voidaan sanoa, että perussuomalaiset olisivat siellä ay-liikkeen sisällä, eri liitoissa ja keskusjärjestöissäsamoin kuin muissakin etujärjestöissä sellainen keskeinen toimija, joka ottaisi ja taistelisi vallan kahvasta, Putkonen sanoo.

Perussuomalaisten ay-tavoitteet eivät ole tuulesta temmattuja. Puolueen edustajia on jo liittojen hallinnoissa ja luottamusmiehinä. Matti Putkonen muistuttaa myös SAK:n viime vuonna teettämän jäsentukimuksen tuloksista.

- Sehän oli hyvin rohkaiseva meidän kannalta. Jos oikein sitä galluppia tulkitsin, niin me olimme kakkosia siinä - eli hyvällä hopeasijalla.

Lähteet: YLE Uutiset