Rooman kuuluisia suihkulähteitä sabotoitiin

Italiassa, Rooman Piazza Navonan aukiolla sijaitsevia kuuluisia marmorisuihkulähteitä on sabotoitu. Arvomonumentteihin kohdistuvaa ilkivaltaa on yritetty kitkeä jopa 1 200 videokameran avulla ja tehostetulla valvonnalla. Pääkaupungin lukuisat taideaarteet tekevät tehtävästä haasteellisen.

Ulkomaat
Vaurioitunut suihkulähde Piazza Navonan aukiolla Roomassa.
Vaurioitunut suihkulähde Piazza Navonan aukiolla Roomassa.Rai

Videokameratallenne osoitti sunnuntaina, kuinka mies vaurioitti roomalaista suihkulähdettä toistuvasti niin, että siitä irtosi lopulta kaksi isoa järkälettä. Mies iski tallenteen mukaan lauantaiaamuna, kun suositun turistikohteen ympärillä oli vielä hiljaista.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan poliisi otti myöhemmin kiinni amerikkalaisen opiskelijan, jota se epäilee syylliseksi. Amerikkalaisen epäilleen halunneen haalia itselleen kallisarvoisen matkamuiston.

Piazza Navanolla sijaitseva lähde on kopio 1500-luvulla eläneen taiteilijan Giacomo della Portan teoksesta Fontana del Moro, joka on nykypäivänä museosäilytyksessä.

Poliisi epäilee, että sama henkilö yritti sabotoida myös toista roomalaista monumenttia. Aivan Rooman keskustassa sijaitseva Fontana di Trevi joutui myös ilkivallan kohteeksi lauantaina. Videokamera tallensi miehen kivittämässä barokkiajan mestariteosta, joka ei kuitenkaan vahingoittunut pahanteosta.

Lähteet: AP, YLE Uutiset