1. yle.fi
  2. Uutiset

Blairin ja Murdochin välit aiemmin tiedettyä läheisemmät

Britannian entisen pääministerin Tony Blairin ja urkintaskandaalissa ryvettyneen mediamoguli Rupert Murdochin välit ovat paljastuneet vielä aiemmin tiedettyäkin läheisemmiksi. Murdochin vaimon Wendin Vogue-lehdelle antamassa haastattelussa kerrotaan, että Blair on Murdochien 9-vuotiaan Grace-tyttären kummi.

Ulkomaat
Ison-Britannian entinen pääministeri Tony Blair.
Ison-Britannian entinen pääministeri Tony Blair.Andy Rain / EPA

Blairin kerrotaan olleen paikalla, kun Grace ja tämän 8-vuotias sisar Chloe kastettiin viime vuoden maaliskuussa Israelissa. Juhlapaikkana oli Jeesuksen kastepaikaksi uskottu kohta Jordanjoessa.

Blairin lisäksi Murdochien tyttärien kummeiksi kelpuutettiin muun muassa australialaisnäyttelijät Nicole Kidman ja Hugh Jackman.

Blairin tiedottaja kieltäytyi Daily Telegraph -sanomalehden mukaan kommentoimasta Voguen tietoa.

Blairin on väitetty yrittäneen estää Murdochin News Internationalin omistamaan News of the World -lehteen liittyvän urkintaskandaalin tutkinnan pyytämällä pääministeri Gordon Brownia painostamaan työväenpuolueen kansanedustajaa Tom Watsonia, joka oli paljastamassa lehden laittomat tiedonhankintakeinot.

News International lakkautti kesällä News of the World -skandaalilehden, kun paljastui, että lehti oli urkkinut kuuluisuuksien, poliitikkojen, sotilaiden ja rikosten uhrien omaisten puhelutietoja.

Murdochin yhtiön brittilehdet, jotka perinteisesti ovat tukeneet konservatiiveja, tukivat Tony Blairin työväenpuoluetta tämän pääministerikaudella.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi