1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Savonlinna

Savonlinnan Teatterissa ulvoo mylläri

Savonlinnan Teatterin syksy on lähes pelkkää musikaalia. Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva ja Pauli Hanhiniemen säveltämä musikaali ”Ulvova Mylläri” saa ensi-iltansa 17.9.

Savonlinna
Savonlinnan teatterin avajaisten harjoitukset 2.9.2011.
Savonlinnan teatterin avajaisten harjoituksissa oli elementtejä monista näytelmistä.YKLE / Paavo Koponen

Ulvova Mylläri esitetään syyskaudella yli kolmekymmentä kertaa. Lokakuun alussa on kuitenkin kaksi Tampereen Teatterin vierailuesitystä. Eila Roine ja Teija Auvinen esittävät Tom Zieglerin näytelmän ”Grace ja Glorie”.

Seuraava oma ensi-ilta Savonlinnassa on vasta lokakuun lopulla, jolloin valmistuu komedia ”Koukussa”. Ray Clooneyn näytelmä kertoo taksikuskista, joka on kahden perheen loukussa. Joulukuun puolivälissä näyttämölle metkuilemaan ehtii myös Vaahteramäen Eemeli.

Uusia näyttelijöitä Savonlinnassa on tänä syksynä kolme, Mirva Kuivalainen, Erkki Teittinen ja Tommi Niemi. Vierailevia ohjaajia ovat Kimmo Lavaste (Koukussa) ja Niko Taskinen (Eemeli metkuilee). Ulvovan myllärin ohjaa teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi.

Kevätkaudella Savonlinnan teatterin ohjelmistoon tulee myös Mika Waltarin tragikomedia ”Gabriel tule takaisin.” Näytäntökausi avattiin jo syyskuun alussa kavalkadilla, jossa ohjelmistoa ja uutta väkeä esiteltiin.

Lähteet: YLE / Etelä-Savo

Lue seuraavaksi