1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tyks yrittää palata arkeen

Turun yliopistollisen keskussairaalan kaikki poliklinikat ottavat potilaita vastaan aamusta alkaen. Joidenkin potilaiden aikoja on jouduttu peruuttamaan henkilökohtaisella ilmoituksella.

Kotimaan uutiset
TYKSin A-sairaalan tiloissa riittää siivottavaa.
TYKSin A-sairaalan tiloissa riittää siivottavaa.YLE / Kimmo Gustafsson

Perjantaisessa tulipalossa vaurioituneet A-sairaalan leikkaussalit ja vuodeosastot saadaan käyttökuntoon viikon kuluttua.Sen sijaan päivystykset toimivat toistaiseksi poikkeusolosuhteissa Tyksin U-sairaalassa ja kaupungin terveyskeskuspäivystyksen yhteydessä Mäntymäessä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen sanoo, että olosuhteisiin nähden Tyks toimii yllättävän tehokkaasti ja kaikkein kiireellisimpään hoitotarpeeseen pystytään vastaamaan.Myös kiireettömät hoidot pystytään todennäköisesti järjestämään ajallaan loppuviikkoon mennessä.

- Leikkaustoimintaa päästään jatkamaan loppuviikolla, teho-osasto toimii, kuvantamistutkimus on kunnossa mutta päivystyslaboratorio on vakavasti vaurioitunut, kertaa Lehtonen.

Asiointi sairaalassa väheni viikonloppuna

A-sairaalan tulipalo oli mediassa isosti esillä, ja siksi moni on välttänyt sairaalaan menoa viikonlopun aikana.

- Päivystyspotilaiden määrä oli kolmasosa normaaliin viikonloppuun verrattuna.

Olli-Pekka Lehtonen korostaa, että potilaiden hetkellisestä vähenemisestä huolimatta merkittävin asia tällä hetkellä on järjestää ensiapupoliknikan kapasiteetti normaalille tasolle. Työ on haastava, sillä U-sairaalassa tilaa on vähän.

- Sairaalaan on silti turvallista tulla. Vain ne potilaat, joille on henkilökohtaisesti ilmoitettu uusi aika, ei ole syytä lähteä sairaalaan. Peruttuja aikoja on aika vähän ja ne ovat lähinnä tällä viikolla.

Tulipalon aikana hoidettavana olleiden, jo kotiutuneiden potilaiden osastoille jääneitä tavaroita luovutetaan henkilöllisyystodistusta ja kuittausta vastaan maanantaista alkaen.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi