Suomen ensimmäinen maakunnallinen Yrittäjän taidepalkinto meni jalometallien jalostajalle

Suomen ensimmäisen maakunnallisen yrittäjän taidepalkinnon sai hämeenlinnalainen Kultakeskus Oy. Palkinto tuli tunnustuksena taiteen ja luovan osaamisen käyttämisestä osana yrityksen liiketoimintaa.

yrittäjyys
Kultakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Ruohola ja Tapio Wirkkalan suunnittelema Trumpetti-kynttilänjalka vuodelta 1963.Jouni Lehtonen

Hämeen Yrittäjät ja Hämeen taidetoimikunta palkitsivat maanantaina hämeenlinnalaisen Kultakeskus Oy:n maakunnallisella Yrittäjän taidepalkinnolla.

Hämeen taidetoimikunta ja Hämeen Yrittäjät haluavat palkinnolla kiinnittää huomiota luovuuden ja taiteen merkitykseen yritystoiminnassa.

Muotoilijoita käytetään liian vähän

– Suomessa vain yksi yritys kahdestakymmenestä käyttää muotoilua apunaan tuotekehityksessä. Menestyville ja kilpailukykyisille alueille on tunnusomaista vahva yhteys luovien ja korkean teknologian toimialojen välillä, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka perustelee palkinnon ajankohtaisuutta tiedotteessaan.

Taiteen tuottamisen läänintaiteilija Anna Vesén Hämeen taidetoimikunnasta tähdentää, että kaiken luovan osaamisen ydin on taiteessa.

– Kun annetaan puhtaan taiteen kukoistaa ja synnyttää uutta, rakennetaan tukevaa pohjaa myös erilaisille taiteen sovelluksille ja edelleen luovuutta hyödyntävälle liiketoiminnalle.

Ensimmäisen yrittäjän taidepalkinnon saanut Kultakeskus Oy valmistaa hopeatuotteita, koruja, kunnia- ja ansiomerkkejä sekä taidemitaleja.

Suunnittelijoina Timo Sarpaneva,Nanny Still ja Eero Rislakki

Nykyisin Suomen suurimmassa jalometallialan yrityksessä on aina tehty tuotesuunnittelua yhdessä maamme tunnetuimpien muotoilijoiden kanssa. Kultakeskukselle tuotteita ovat suunnitelleet muotoilun suuret suomalaiset mestarit, kuten akateemikko Tapio Wirkkala, professori Timo Sarpaneva, akateemikko Bertel Gardberg, Liisa Vitali, Nanny Still ja Eero Rislakki.

– Luovat ja osaavat ihmiset ovat tärkeä elementti toiminnassamme. Luovaa osaamista meillä on paljon myös valmistuksessa, sillä kulta- ja hopeasepiltä vaaditaan työssä luovaa ja taiteellista otetta. Suomalainen muotoilu sekä erittäin ammattitaitoinen ja luova henkilöstö ovat vahvuuksiamme, muistutti Kultakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ruohola vastaanottaessaan palkintoa maanantai-iltana Hämeenlinnan Verkatehtaalla Suomalaisen Yrittäjän Päivän Hämeen päätapahtumassa.

Lähteet: YLE Häme