1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Helsingille valtion tuki MTV-palkintogaalan järjestämiseen

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on vahvistanut YleX:lle, että valtio osallistuu MTV Europe Music Awardsin mahdollisen järjestämisen tuomiin kustannuksiin. Helsinki havittelee suosittua palkintogaalan järjestämisvastuuta ensi vuodeksi.

Massiivisen maailmanlaajuista näkyvyyttä tarjoavan musiikkigaalan järjestäminen ensi vuonna Helsingissä ei ole ainakaan valtion tuesta kiinni, kertoo kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Viikko sitten Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toivoi apua valtiolta noin 750 000 euron edestä, mikä on puolet kaikista kaupungille koituvista kustannuksista.

- Siihen ovat työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö sitoutuneet omin osuuksin. On tärkeä huomata, että ne eivät ole rahoja, joita annetaan MTV:lle. Ne laitetaan kotimaisiin hankkeisiin, Arhinmäki kertoo.

Ministerin mukaan valtio on sitoutunut tukemaan tapahtumaa muun muassa liikennejärjestelyissä ja tilakuluissa.

Paavo Arhinmäki tietää tapahtuman näkyvyysarvon kansainvälisissä medioissa, mutta se ei ole ainoa syy gaalan tukemiseen.

- Tapahtuma tuo tietenkin näkyvyyttä maailmanlaajuisesti ja kiinnostavia artisteja. Haluan painottaa sitä, ettei kyse ole vain yhdestä gaalasta Hartwall Areenassa vaan kokonaisen viikon tapahtumista. Se halutaan viedä myös klubeille ja, vaikka kyse on marraskuusta, myös ulkoilmatapahtumiin.

MTV Europe Music Awards on järjestetty aiemmin muun muassa Tanskassa ja Ruotsissa.