1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kalajoki

Hevosturismi tukee Kalajoen matkailua

Vuosi sitten Kalajoella vierailemassa ollut yhdysvaltalainen Ed Dabney saapui viime viikolla uusintakäynnille Kalajoen maisemiin. Matkan aikana Dabney opastaa Kalajoen lukion hevosryhmäläisiä sekä opettaa Kokkolassa lännenratsastusta.

Kuva: YLE

Kalajoelle Dabneyn vierailu on merkityksellinen myös matkailun kannalta, sillä miehen mukana saapui neljä yhdysvaltalaista ratsastamaan Kalajoen maisemiin neljäksi päiväksi. Kyseessä oli testiryhmä, jonka avulla Kalajoella selvitettiin, kannattaako sen panostaa tulevaisuudessa ulkomaalaisten hevosturismiin.

- Oulun lentokentän laajentuessa haluaisimme kehittää toimintaamme sinne suuntaan. Voisimme tarjota erilaisia matkapaketteja muun muassa yhdysvaltalaisille ratsastuslomalle saapuville turisteille, Dabneyn ja muun ryhmän oppaana toiminut kalajokinen kertoo.

Erityisen isoa osa-aluetta hevosturismista ei Kalajoen matkailuun kaavailla, vaikka tulevaisuudessa onkin tarkoitus panostaa ulkomaiseen matkailuun. Pyrkimyksenä on myös aktivoida Kalajoen yrittäjiä kehittämään lisäpalveluja ulkomaalaisille lomailijoille.

Yhdysvaltalaiset viihtyivät Kalajoen luonnossa

Näillä näkymin hevosturismiprojekti on pyörähtämässä käyntiin, sillä Dabney ja hänen neljä ryhmäläistään ovat viihtyneet Kalajoen maisemissa hyvin.

- Olemme saaneet nyt tarvittavaa kokemusta Kalajoelta ja täällä ihmiset tietävät millaisin palveluin varustautua meitä varten, joten olemme todella tyytyväisiä, Dabney toteaa.

Dabneyn mukaan Suomen valttikorttina toimii sen epätavallisuus lomakohteena, mikä viehättää yhdysvaltalaisia asiakkaita.

- Olemme varanneet seuraavan matkan tänne ensi vuoden toukokuulle. Minulla on asiakkaita Yhdysvaltojen lisäksi Italiassa, Ranskassa ja Ruotsissa. Aion tarjota matkaa heille kaikille, joten toivotaan, että saamme Kalajoelle vieraita useista eri maista.