1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuntaministeri: Metropolialueen kuntaliitoksille useita vaihtoehtoja

Uudellamaalla on edessä väistämättömiä kuntaliitoksia, kun hallituksen kuntauudistus etenee. Rajoja ei kuitenkaan voida piirtää suoraan työssäkäyntialueiden mukaan. Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.), arvioi, että kuntauudistuksen yksityiskohdista on ministeriössä tietoa jo loppuvuodesta.

Kotimaan uutiset
Kuntaministeri Henna Virkkunen.
Kuntaministeri Henna Virkkunen.Yle

Tiistaina Espoon metropoliseminaarissa vieraillut Virkkunen on sitä mieltä, että kuntien on oltava jatkossa niin suuria, että ne voivat itsenäisesti tuottaa asukkaiden tarvitsemat sosiaali- ja terveyspalvelut.

Virkkusen mukaan Uudellamaalla kuntajakoa ei voida tehdä kaavamaisesti työssäkäyntialueiden mukaan. Ministeri arvioi, että esille nousee pari kolme mallia liitosten tekemisiksi.

Virkkunen myös vihjasi, että Kauniaisten liittäminen suurempaan kaupunkiin on mahdollista. Ministeri sanoi Kauniaisten olevan itsenäinen verotusalue kaupungin sisällä.

Espoon metropoliseminaari ei tuonut juurikaan uutta pääkaupunkiseudun kuntaliitoskeskusteluun. Vantaa, Helsinki ja Espoo toistivat vanhat kantansa kuntaliitoksista. Espoo ja Vantaa vastustavat liitoksia, Helsinki olisi valmis kokeilemaan alueella suurkuntaa.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi