Hämeen uutta Ilvesreittiä pääsee Ahvenistolta Torronsuolle

Hämeen uudistettu Ilvesreitti on valmistunut. Yli 250 km mittainen patikkareitti yhdistää Hämeenlinnan Ahveniston, Tammelan kansallispuistot ja Riihimäen Riutan Hämeen järviylängön hienoihin virkistys- ja luontokohteisiin.

luonto
Ilvesreittiä Hämeenlinnassa Heinisuon reunassa
Ilvesreittiä Hämeenlinnassa Heinisuon reunassaYLE / Markku Karvonen

Ilvesreitin tukikohta- ja laavuverkosto yhdistää Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistot, Saaren kansanpuiston, Ruostejärven virkistysalueen, Räyskälän Melkuttimen, Keritynjärven ja Luutasuonharjun alueet, Pääjärven virkistysalueen, Heinisuon, Hattelmalanharjun ja Ahveniston luonnosuojelualueen sekä Riutanharjun.

Näistä kohteista voi lähteä lyhemmille tai pidemmille luontovaelluksille. Ilvesreitille voi lähteä myös Rengon kirkonkylästä Nummenkylästä, Härkätien museotieosuudelta, Räyskälän ilmailukeskuksesta, Hämeen luontokeskuksesta ja Eerikkilän urheiluopistolta.

- Hienoimpia alueita ovat nämä Luutasuon harjuun ja Räyskälään liittyvät harjumaastot. Tietenkin täällä Hämeenlinnan päässä on Ahveniston ja Hattelmalan harjumaastot, mutta sitten on tietenkin myös näitä pitkiä suo-osuuksia Torronsuolla, varsinkin siellä Torronsuon keskiosassa, joka on nyt tällainen Ilvesreitistä erillään oleva reittikokonaisuus, sanoo maankäyttöpäällikkö Hannu Raittinen Hämeen virkistysalueyhdistyksestä.

Hämeen Ilvesreitin uutuutena on noin 3 km Heinisuon pitkospuulenkki Suvipielisessä, jolle voi lähteä kesällä valmistuneelta parkkipaikalta.

Paikoitus on viitoitetti10-tieltä. Toinen uutuus on 2-tieltä viitoitettu noin 3 km Torronsuon itäpään pitkospuulenkki. Lisäksi Torronsuon koko pitkospuuverkosto on uusittu parin viimevuoden aikana.

Uutuutena on myös Tammelan Onkimaanjärven ja Räyskälän välinen reitti, joka kulkee Keritynjärven rantoja pitkin.

Lähteet: YLE Häme