Avilon hakeutuu yrityssaneeraukseen

Valkeakoskella toimiva Avilon Oy jätti keskiviikkona yrityssaneeraushakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Toimenpiteen taustalla ovat talousvaikeudet. Saneerauksella pyritään turvaamaan yhtiön lupaavana pidetty pitkän tähtäimen kehitys.

yrityssaneeraus
Avilon
YLE / Marko Melto

Avilon on perustamisestaan lähtien kohdannut vaikeuksia. Markkinatilanne on muuttunut lähes kuukausittain. Tästä huolimatta Avilonilla uskotaan edelleen pitkän aikavälin näkymiin.

Yhtiön talousvaikeudet johtuvat keväällä alkaneesta viskoosikuitumarkkinan ylikuumenemisesta, joka johti markkinatilanteen rajuun hetkelliseen heikentymiseen ja hintojen laskuun. Avilonin tehdas Valkeakoskella on ollut seisokissa heinäkuun lopusta lähtien, ja olemassa olevan varaston myynti on ollut toivottua vähäisempää.

Koneet käyntiin syyskuun aikana?

Yrityssaneerauksen tarkoituksena on suojautua yksittäisten velkojien vaatimuksilta, kunnes tilanne paranee. Operatiivinen johtaja Claus Carlsen arvioi, että käänne parempaan on jo tapahtunut.

- Viimeiset 7-8 viikkoa hinnat ovat taas olleet nousussa ja kysyntä on elpynyt. Asiakkaat ovat kyselleet koska koneet taas käynnistyvät ja millä hinnalla tavaraa voitaisiin toimittaa. Näyttää siltä, että markkinat normalisoituvat syyskuun aikana sen verran, että saattaisi olla kannattavaa käynnistää tuotanto uudelleen, Carlsen sanoo.

Lähteet: YLE Tampere