1. yle.fi
  2. Uutiset

Virkkaussavotta lähenee loppuaan

Maailman suurimman tilkkupeiton palaset alkavat olla kasassa. Osia levitellään Helsingin Suurkirkon portaille 1. lokakuuta. Marttaliiton, Tekstiiliopettajaliiton ja Novitan tempaus on saanut innostuneen vastaanoton. Toiveissa on päästä Guinnesin ennätysten kirjaan.

Tilkkutäkki
Seija Hovila Toholammin martoista tilkkupeittojen ympäröimänä.
YLE / Raila Paavola

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen alueella kasaan on saatu noin 300 tilkkupeittoa. Näistä vajaat 80 on keskipohjalaiskätten aikaansaannoksia. Pienet tilkkupeitot on kasattu villalangoista virkatuista isoäidin neliöistä.

Keski-Pohjanmaalla Halsualla Meriläisen martat haastoivat kuntalaiset mukaan. Kunnasta haluttiin saada kasaan yhtä monta isoäidin neliötä kuin Halsualla on asukkaita eli 1289. Tämä toteutui. Halsualaiset saivat lahjoituspottiin kasaan kaikkiaan 28 peittoa.

Tilkkurekka vauhditti

Kampanja alkoi huhtikuussa ja päättyy 23. syyskuuta. Peitot on saanut lähettää Matkahuollon kautta ilmaiseksi Helsinkiin, jossa ne on koottu VR Transpointin konttiin odottamaan kokoamista. Peittoja ovat tehtailleet yhdistykset, yksityiset kansalaiset, Marttaliiton alueyhdistykset ja yksittäiset jäsenet.

Kampanjaa vauhditettiin eri puolilla Suomea kiertäneellä Tilkkurekalla. Rekassa opastettiin halukkaille virkkaamista. Tekstiilinopettajaliitto on vienyt kampanjan myös kouluihin, jossa on opeteltu isoäidin neliöiden tekoa.

Sen jälkeen, kun ennätystapahtuma Suurkirkon portailla on ohi, ennätyspeitto jaetaan taas pienempiin osasiinsa ja peitot lähetetään Ensi- Ja Turvakoteihin sekä jaetaan Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Lue seuraavaksi