1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jämsä

Jämsä mässäilee syyskuun marjoilla

Marjoilla menoksi! Näin kannustaa kotimaisten marjojen käyttöön Arktiset Aromit ry. syyskuun aikana Suomen koululaisia. Jämsässä haaste on otettu innolla vastaan. Kaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja työväenopistossa marja näkyy ja maistuu teemakuukauden aikana.

Jämsä
mansikoita ja mustikoita
Yle

Arktiset Aromit ry on haastanut kaikki peruskoulut viettämään koulumarjakuukautta nyt syyskuussa. Jämsässä perusopetus, päivähoito ja työväenopisto osallistuvat kampanjaan kuluvalla viikolla.

Jämsässä tutustutaan marjoihin eri oppiaineiden opetuksessa, ja kouluruokailussa marjoja syödään päivittäin. Tarjolla on muun muassa puolukkasurvosta, mansikkasmoothieta ja marjasoppaa.

Koulumarjakuukauden viettoa helpottaa se, että kotimaisia marjoja on saatu kouluruokaloihin hyvin tänä syksynä, kiittelee ruokapalvelupäällikkö Merja Nieminen Jämsän Ateriasta:

- Nyt tänä vuonna marjoja on tarjottu ihan ennätyksellisesti. Paikallisilta poimijoilta on ostettu niin paljon, että en muista vuosiin. Ja mustikkaakin on ostettu ihan runsaasti.

Paikalliset marjat eivät Jämsän kouluissa riitä kuitenkaan pitkälle vuoteen, mutta pakastetuotteena kotimaista marjaa saa ruokapalvelupäällikön mukaan nykyisin "tosi hyvin".

Lue seuraavaksi