1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jyväskylä muisti ystävyyskaupungin lentoturman uhreja

Jyväskylässä on muistettu tänään Venäjän Jaroslavlin lentoturman uhreja. Jaroslavl on ollut Jyväskylän ystävyyskaupunki vuodesta 1966 lähtien. Lentoturmassa kuoli 43 ihmistä. Maahan syöksynyt kone oli kuljettamassa Jaroslavl Lokomotivin jääkiekkojoukkuetta ottelumatkalle Valko-Venäjälle.

Kotimaan uutiset
Ulla Lauttamus
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ulla Lauttamus lausui muistosanat Jaroslavlin lentoturman uhreille.YLE Keski-Suomi

Lentoturman uhreja muistettiin Jyväskylässä Jaroslavlin aukiolla iltapäivällä. Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ulla Lauttamus laskivat kaupungin seppeleen aukiolla, joka sijaitsee Viitaniementien varressa Viitatornia vastapäätä. Seppeleenlaskutilaisuus oli kaikille avoin.

Äskettäin 1000-vuotisjuhlaansa viettänyt Jaroslavl on ollut Jyväskylän ystävyyskaupunki vuodesta 1966. Jaroslavl sijaitsee Volgan rannalla 280 kilometriä Moskovasta koilliseen. Kaupungissa on yli 600 000 asukasta.

Turmakoneessa sai surmansa lähes koko Jaroslavl Lokomotivin jääkiekkojoukkue. Venäläispelaajien lisäksi turmassa kuoli myös ulkomaalaisia pelaajia. Lokomotivissa pelasi 11 ulkomaalaista, NHL:ssäkin nähtyjä tähtipelaajia oli muun muassa Ruotsista, Saksasta ja Tsekistä. Joukkueen valmentaja oli kanadalainen.

Lokomotivissa on pelannut myös useita suomalaisia. Joukkueen tämän hetken ainoa suomalaisjäsen, maalivahtivalmentaja Jorma Valtonen, ei ollut mukana koneessa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi