Poliisi: raskaan liikenteen turvallisuudessa parantamista

Raskaan liikenteen turvallisuudessa on poliisin mukaan vielä paljon parantamisen varaa. Poliisi, tulli ja rajavartiosto järjestivät yhteisen laajan valvontaiskun Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa eilisen ja tämän päivän aikana. Valvonnassa havaittiin lepoaikarikkomuksia, jarruvikoja sekä suuria ylikuormia.

poliisi
Ylikuormattu tukkirekka.
Poliisi tapasi tehoiskussa ajoneuvoyhdistelmän, johon oli kuormattu kuusitukkeja 71 tonnia eli 11 tonnia yli sallitun painon.Poliisi

Törkein ylikuorma oli puukuljetus, jossa kuljetettiin 71 tonnia kuusitukkeja, kun suurin sallittu paino olisi ollut 60 tonnia.

- Tällaiset kokonaismassat eivät varmaankaan tule vahingossa, vaan kyse on välinpitämättömyydestä, toteaa poliisi tiedotteessaan.

Kainuussa tehokampanjassa valvottiin lähinnä Vartiuksen rajanylityspaikan läheistä liikennettä. Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 55 raskaan liikenteen ajoneuvoa. Poliisi antoi ajo- ja lepoaikarikkomuksista sekä ajoneuvon kunnon ja kuormauksen laiminlyönneistä rangaistuksia yhteensä 16 kappaletta. Poliisi pitää Vartiuksen tulosta normaalina.

Poliisi on tyytyväinen, että valvonnassa ei tullut ilmi yhtään humalaista rekkakuskia.

Itäliikenne tuo vaaroja liikenteeseen

Poliisi kaipaa muutosta raskaan liikenteen asenteisiin ja lisävoimaa valvontaan. Yksi syy vaarojen lisääntymiseen on itäliikenteen kasvu.

- Vaikka ajoneuvo oli rekisteröity suomalaisen yrityksen nimiin, oli suurin osa rajan ylittävistä kuljettajista venäläisiä, sanoo ylikonstaapeli Kari Kulmala.

Lähteet: YLE Kainuu