Taivaan tulet sai kaksi lisäkautta

Taivaan tulet loistavat Kemijärvellä ja Yleisradion TV-kakkosen kanavalla vielä pitkään. Kemijärven kaupunkia tunnetuksi tehneen Taivaan tulet -televisiosarjan kuvaukset jatkuvat ensi keväänä ja vielä seuraavanakin vuonna. Kaksi uutta tuotantokautta on Ylessä aikataulutettu.

kulttuuri
Ohjaaja Kari Väänänen
Taivaan tulien Kari Väänäselle sanaristikko on paitsi intohimo, niin myös mukava keino rentoutua. "Tässä tulee miettineeksi paljon muutakin kuin vain noita sanoja ja ruutuja", hän sanoo.YLE / Jorma Korhonen

Sarjan luonut näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen ei pidä mahdottomana, vaikka mentäisiin vielä viidennellekin kaudelle. Hän kuitenkin puhuu siitä mahdollisuudesta erittäin varovasti.

-Kaikki riippuu sarjan suosion säilymisestä ja tietysti silloisesta Ylen rahatilanteesta. Tarinaa kuitenkin riittää. Nyt teemme kaksi seitsemänosaista jaksoa. Uudet tarinat on käsikirjoitettu ja neljättä kautta aloitellaan.

Kari Väänänen sanoo odottavansa kevättä yhtä innokkaasti kuin aikoinaan tartuttiin ensimmäisen kauden töihin.

Taivaan tulet jaksaa kiinnostaa

Vänästä on ollut mukava havaita, että ihmiset ovat yhä kiinnostuneita ja odottavat uusia jaksoja.

-Ihan kannustavaa palautetta on tullut muun muassa Taivaan tulet -kiertoajeluilla käyneiltä matkailijoilta, hän sanoo.

Kesän kuluessa Kemijärvellä on voinut tutustua Taivaan tulien kuvauspaikkoihin linja-auto- tai laivaretkillä. Myös kuuluisan No Mans Land -baarin ovi on ollut avoinna kaupungin infopisteenä.

-Siellä ovat käyneet tervehtimässä Jetsusta tehtyä vahanukkea, Vänä Naurahtaa.

Taivaan tulien tuotantoryhmä on katsellut Kemijärveltä uusia kuvauspaikkoja. Varmaa jo on, että uusissa jaksoissa liikutaan muun muassa Raajärven vanhalla kaivosalueella. Väänäsen mukaan sarjassa nähdään vanhoja tuttuja roolihahmoja ja näyttelijöitä, mutta myös uusia. Kemijärvelle kameran eteen ilmestyvät muun muassa laulaja Arja Koriseva ja hauskuttaja Jope Ruonansuu.

Superlauantai: Väänäsiä kaksi ja Ismo Alanko

Kari Väänänen on kovasti työntäyteinen mies. Hän kuitenkin sanoo oppineensa jäsentämään asioita niin, etteivät ne suotta stressaa. Taivaan tulien lisäksi Vänä puhuu tulossa olevasta Kemijärven superlauantaista, joka alkaa jo perjantaina. 16. syyskuuta muun muassa julkistetaan Taivaan tulien toisesta tuotantokaudesta tehty kirja Punainen kukko ja illalla saadaan Kemijärvellä kuulla Kari Väänästä muusikkona.

Perjantaina kello 19 Kulttuurikämpässä kajahtaa Vänä Goes Waits -konsertti, jossa taiteilijaa avittaa tämän oma Filharmonica Saha & Pumppu -orkesteri.

- Nuo karkeat Tom Waitsin biisit ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Dikkaan sitä ukkoa...

Uudelleen porukkaa kuullaan lauantaina hotelli Kemijärvessä. Siellä esiintyy myös Vänän veljen Eero Väänäsen irkkumusikkia soittava bändi Höhtyän Herkut.

-Mutta... illan eittämätön kruunu on Ismo Alanko ja Teho - kahden miehen juttu.

- Tein Ismolle kerran musiikkivideon. En perinyt siitä mitään, vaan edellytin, että hän tulee keikalle Kemijärvelle. Ja nyt tulee. Hienoa!

-Eikä tässä vielä kaikki. Kemijärvellä nähdään lauantaina myös Poika - Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruuspokaali. Että sellainen superlauantai.

Lähteet: YLE Lappi - Jorma Korhonen