1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Huono polttoaine pudotti jääkiekkojoukkueen koneen?

Venäjällä Jaroslavlissa jatkuu keskiviikkona tapahtuneen lentokoneonnettomuuden tutkinta. Mahdollisena syynä turmaan pidetään nyt koneen heikkolaatuista polttoainetta. Kone oli kuljettamassa Jaroslavl Lokomotivin jääkiekkojoukkuetta ottelumatkalle Valko-Venäjälle.

urheilu
Jääkiekkofaneja suremassa stadionin ulkopuolella Jaroslavlissa.
Venäläisjoukkueen faneja kokoontui Jaroslavlin stadionin ulkopuolelle suremaan lentokoneonnettomuudessa kuolleita pelaajia keskiviikkona .Maxim Shipenkov / EPA

Jakovlev Jak-42-kone putosi Volgan rantatörmälle melkein heti lähdön jälkeen, kun se ei kyennyt saavuttamaan tarvittavaa lentokorkeutta riittävän nopeasti. Syyksi on tarjottu ohjaajan virhettä tai teknistä vikaa, mutta yhtenä syynä voi myös olla huonolaatuinen polttoaine.

Lentokoneasiantuntijan mukaan koneella oli vanhentuneesta konetyypistä huolimatta vielä lentoaikaa jäljellä.

Kaikki 43 kuolonuhria on löydetty. Turmakoneessa oli 45 ihmistä, joista hengissä selvisi vain kaksi, yksi miehistön ja yksi joukkueen jäsen - molemmat ovat erittäin vaikeasti loukkaantuneita.

Venäjä menetti turmassa yhden maan parhaista jääkiekkojoukkueistaan, mutta onnettomuutta surraan nyt ympäri maailmaa, sillä Lokomotivissa pelasi 11 ulkomaalaista. NHL:ssäkin nähtyjä tähtipelaajia oli mm Ruotsista, Saksasta ja Tsekistä. Joukkueen valmentaja oli kanadalainen.

Lokomotivissa on pelannut myös useita suomalaisia. Joukkueen tämän hetken ainoa suomalaisjäsen, maalivahtivalmentaja Jorma Valtonen, ei ollut mukana koneessa.

Onnettomuuden takia Venäjän ammattilaisliigan KHL:n syyskauden aloitus on siirretty ensi viikkoon. Liigan varapuheenjohtaja Vladimir Shalajev kertoi Ria Novosti -uutistoimistolle, ettei KHL-kaukaloissa pelata ennen maanantaita. Päätöksen vuoksi 19 ottelua siirtyy.

Liigan puheenjohtaja Aleksand Medvedev sanoi keskiviikkona, että kaikki mahdollinen tehdään, jotta jääkiekkoilu myös Jaroslavlissa jatkuu.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi