Maaottelu sytyttää itäsuomalaisurheilijat

Yhdeksän itäsuomalaisia seuroja edustavaa yleisurheilijaa on tulessa viikonvaihteen aikuisten Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Maaottelu alkaa tänään ja toisistaan ottavat mittaa muun muassa miehet kolmiloikassa.

yleisurheilu
Maaotteluyleisö heiluttaa Suomen lippuja Helsingin Olympiastadionilla.
Helsingin Olympiastadionin Suomi-Ruotsi-maaottelun kisakatsomoon on tänä vuonna myyty noin 55 000 lippua.YLE

Viime viikonlopun katsastuksesta loikkakisaan selvisi Heinäveden Yleisurheilijoiden Ville Mylläri. Hän on kolunnut maaotteluja aiemminkin ja syttyy kamppailuun tälläkin kertaa.

Maaottelu on hieno kisa

- Ei meitä ollut kuin kolme siellä katsastamassa. Aika moni oli jo lopettanut kautensa, en tiedä miksi. Olin vähän pettynytkin siihen, että monella ei riittänyt kiinnostusta, maaottelu on kuitenkin niin hieno kisa.

- Siinä olisi ollut monella mahdollisuuksia, mutta... Ruotsilla on pieni teoreettinen etulyöntiasema, mutta lähtisin siitä, että se on aika lähellä pistejakoa se laji. Tasapeli vähintääkin, Ville Mylläri ennustaa.

Itäsuomalaiset maaotteluedustajat

Miehet: 5000 ja 10000 m Matti Räsänen Joensuun Kataja, 3000 m esteet Jukka Keskisalo Joensuun Kataja, 3-loikka Ville Mylläri Heinäveden Yleisurheilijat, keihäs Antti Ruuskanen Pielaveden Sampo.

Naiset: 5000 m Johanna Lehtinen Joensuun Kataja, 400 m aidat Jenni Kivoja Iisalmen Visa, kiekko Katri Hirvonen Joensuun Kataja, keihäs Oona Sormunen Tohmajärven Urheilijat, 4x100 m viesti Maria Räsänen Kuopion NMKY.

Lähteet: YLE Etelä-Savo