1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lompakot

Vanhalta naiselta huijattiin lompakko - valepoliisi uteli vielä tunnusluvunkin

Kaksi miestä huiputti ikävällä tavalla 90-vuotiasta lammilaisnaista torstaina iltapäivällä. Ensin miehet onnistuivat anastamaan naisen lompakon ja sitten kalastamaan kortin tunnusluvun esiintymällä poliisina.

Kanta-Hämeen poliisin mukaan kyse on hyvin tutusta tarinasta. Kaksi miestä pääsi lammilaisen asuntoon sillä verukkeella, että auto oli hajonnut ja tarvitsivat puhelinta lainaksi soittaakseen hinurin.

Sillä välin kun toinen mies soitti toisesta huoneesta, jututti toinen naista. Miesten poistuessa lähti heidän matkaansa myös lompakko.

Kohta soi naisen puhelin, jonka toisessa päässä oleva mies kertoi olevansa rikospoliisi. "Poliisi" kysyi oudoista kävijöistä ja oliko mahdollisesti naiselta kadonnut jotain.

Kuultuaan lompakon ja pankkikortin katoamisesta "poliisi" pyysi kortin tunnuslukua, jonka nainen myös antoi. Naisen tytär ehti kuolettaa myöhemmin kortit, joskaan vielä ei ole tiedossa ehtivätkö tekijät nostaa rahaa naisen tililtä.

Poliisi muistuttaakin, että oikea poliisi ei koskaan kysy korttien tunnuslukua, eikä sitä saa myöskään kertoa puhelimessa. Tunnuslukuja ei myöskään saa pitää pankkikortin kanssa lompakossa tai edes kortin lähettyvillä.

Poliisi kaipaa vihjeitä Lammin Tirmulantiellä torstaina kello 16 aikaan liikkuneesta kaksikosta numeroon 071 873 7704 tai sähköpostillarikostorjunta.kanta-hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).