Itsenäinen puuhastelu renkaan kanssa on suuri riski

Monet autoilijat eivät ole varautuneet auton renkaan puhkeamiseen. Jokainen auto pitäisikin olla varustettuna tietyillä varusteilla ikävän yllätyksen sattuessa.

renkaat
Kaidepultin läpäisemä rengas.
Kaidepultin läpäisemä rengas.YLE Etelä-Karjala

Aikoinaan vararengasta pidettiin vakiovarusteena autossa. Nykyajan autoista rengas on kuitenkin useimmiten poistettu kustannus- ja tilasyistä. Vararenkaan korvikkeeksi on kehitelty jokaiseen autoon mahtuva vaahtopullo. Vaahtoaineen tarkoitus on peittää renkaan vuotokohta. Lisäksi mukana pitäisi olla pieni kompressori, jolla täytetään ilmaa vähitellen renkaaseen.

AD VaraosaMaailman liikkeenjohtaja Arto Ruokonen on pannut merkille, että osa ihmisistä tyytyy vaahtoaineen peittämään renkaaseen. Rengasta ei välttämättä tuoda ollenkaan korjaukseen.

- Kyllähän sitä nykyään säästetään kaikessa, missä vain voi. Vaarana on kuitenkin se, että jos rengasta ei tuo heti huoltoon se voi puhjeta uudestaan. Tällöin renkaasta voi tulla käyttökelvoton, kertoo Ruokonen.

Paikkausaine on vaikea tavalliselle autoilijalle

Vaikka renkaan väliaikainen paikkaaminen kuulostaa yksinkertaiselta, ei se välttämättä tavalliselta auton käyttäjältä luonnistu. AC Renkaan toimitusjohtaja Vesa Koskenvirta kyseenalaistaa aineen käytännöllisyyden.

- Ei siinä itsellä ole paljon tehtävissä kun rengas puhkeaa. Turvallisuus siinä on uhattuna jos ei osaa paikkausaineita oikein käyttää, kertoo Koskenvirta.

Tärkeimmäksi korjausvälineeksi mainitaankin kännykkä, jolla suositellaan suosiolla soittamaan apua.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala