1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jorma Uotinen

Jorma Uotinen eksyi Lahdessa

Jorma Uotinen on pitkän uransa aikana kokeillut jo miltei kaikkea. Nyt vuorossa on seremoniamestarin rooli Cabaret-musikaalissa Lahden kaupunginteatterissa. Tanssija, laulaja ja koreografi jaksaa edelleen innostua uusista projekteista.

Kuva: YLE / Juha-Pekka Huotari

Puhelin pärähtää YLE Lahden toimituksessa ja puhelin toisesta päästä kuuluu eksyneen miehen ääni. Jorma Uotista odotetaan studioon haastatteluun, mutta mies seisoo keskellä Lahden toria. Osoitelappu unohtui kotiin, tanssijana kansan tietoisuuteen noussut Uotinen naurahtaa.

Jorma Uotisen on tuonut Lahteen kaupunginteatterin Ison näyttämön syksyn vetonaulaksi nostettu Cabaret-musikaali. Seremoniamestarin roolissa näyttelevä Uotinen kertoo, että musikaali on kiehtonut häntä jo pitkään.

- Näin 1970-luvun alussa tämän kuuluisan Cabaret-elokuvan, jota tähdittivät Liza Minelli ja Joel Grey. Ne roolisuoritukset jäivät vahvasti mieleen ja koko tarina ylipäänsä. Tartuin heti mahdollisuuteen kun kaupunginteatterin johtaja Maarit Pyökäri minulle tätä mahdollisuutta tarjosi, Uotinen kertoo.

Näyttelemisen ohella Uotinen vastaa näytelmän tanssikohtauksista ja koreografiasta. Työskentelyä Lahden kaupunginteatterissa Uotinen kuvaa antoisaksi.

- Täällä on upea teatteri ja katsomon koko on ideaali, koska siinä on vielä intiimikosketus näyttämöön. Täällä ei ole mitään vähäteltävää. Tänne on löytynyt erinomaista taitoa ja hieno tanssiryhmä, jota on ollut upea ohjata. Koko työryhmä on toiminut hyvin aina johtaja Maarit Pyökäriä myöten, Uotinen ylistää.

Jorma Uotinen on tehnyt pitkän uran estraditaiteessa. Uudet projektit saavat hänet kuitenkin edelleen innostumaan oli sitten kyse tanssimisesta tai näyttelemisestä.

- Tämä on minun työtäni ja olen työikäinen ihminen, joten miksi en tekisi tätä. Olen sisäistänyt tämän elämäntehtäväkseni. Minulla ei ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa, Uotinen toteaa.