1. yle.fi
  2. Uutiset

Oppilas toi pommintekovälineitä kouluun Raisiossa

Varsinais-Suomen poliisi hälytettiin perjantaina aamulla Vaisaaren kouluun, kun sieltä tuli tieto teleskooppipatukan kanssa heiluvasta oppilaasta. Oppilas oli poistunut nopeasti koulusta. Häneltä oli jäänyt kouluun reppu, jonka sisällä oli kotitekoisen pommin valmistamiseen soveltuvia aineita. Aineita ei ollut sekoitettu, joten leimahdus- tai syttymisvaaraa ei ollut.

Kotimaan uutiset
Vaisaaren koulu.
Vaisaaren koulu.YLE / Tuuli Toivanen

-Tilanne ei varsinaisesti ollut uhkaava. Varsinaista vaaraa ei ollut koulun oppilaille, painottaa komisario Marko Luotonen Varsinais-Suomen poliisista.

Koulun oppilaat pidettiin luokissa tilanteen selvittämisen ajan. Koulun tilanne normalisoitui noin kello 10. Tämän jälkeen koulupäivää jatkettiin normaalisti.

Epäilty on 15-vuotias poika. Hänet on tavoitettu Raision keskustasta hieman ennen kello kymmentä. Poliisi tutkii, onko nuorta miestä syytä epäillä rikoksesta. Poliisin tiedossa ei myöskään ole, että poika olisi esittänyt mitään kouluun tai muuallekaan suunnattua uhkausta.

- Varsinaista motiivia ei ole selvinnyt. Sen verran ollaan saatu selville, että hänellä ei ollut aikomusta käyttää näitä (aineita) koulua tai oppilaita vastaan, sanoo Luotonen.

Raision keskustan tuntumassa sijaitsevassa Vaisaaren yläkoulussa on noin 900 oppilasta.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi