1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jaroslavlin onnettomuuskoneen tutkinnassa ongelmia

Onnettomuustutkijat ovat aloittaneet Jaroslavlissa Volgajokeen pudonneen matkustajakoneen tutkinnan. Lentotietoja sisältäneet "mustat laatikot" on löydetty, mutta niiden magneettinauhat ovat kastuneet.

urheilu
Joesta esiinpistävä lentokoneen moottori
Reuters

Tutkijat uskovat, että nauhojen tiedostot ovat kohtalaisessa kunnossa, kunhan ne saadaan kuivattua. Tutkinta kuitenkin viivästyy kuivatuksen takia.

43 ihmisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden syystä ei ole toistaiseksi varmaa tietoa. Venäjän viranomaiset tarkastavat kaikki maassa käytössä olevat Jakovlev Jak-42-koneet, joita on noin 60.

Jaroslavlin Tunoshnan lentokenttä toimii jälleen, mutta viranomaiset ovat kieltäneet paikallisen polttoaineen käytön. Huonolaatuinen polttoaine on ollut yksi mahdollinen onnettomuuden syy.

Yksi turmakoneen kolmesta moottorista oli vaihdettu muutama kuukausi sitten. Alustavien tietojen mukaan ainakin kaksi moottoreista toimi normaalisti koneen yrittäessä nousta kentältä.

Presidentti Dmitri Medvedev on vaatinut Venäjän lentoturvallisuuden selkeää parantamista.

Myös asiantuntijat ovat moittineet Venäjän lentoturvallisuuden heikkouksia, jotka johtuvat vanhentuneesta konekalustosta, heikosta valtion kontrollista, lentäjien puutteellisesta koulutuksesta ja lentoyhtiöiden päätöksistä, joissa asetetaan kustannussäästöt turvallisuuden edelle.

Lähteet: AP, Itar-Tass

Lue seuraavaksi