Itälä muisti USA:n vierailun vaiheet väärin

Entisen sisäministerin Ville Itälän vaikeudet päästä Yhdysvaltoihin eivät tapahtuneetkaan valtiovierailun yhteydessä huhtikuussa 2002. Itälä muisti YLE Uutisten haastattelussa vierailuajankohdan väärin. Todellisuudessa ongelmat ilmenivät vasta valtiovierailun jälkeen, kun Itälä matkusti uudestaan Yhdysvaltoihin Bushia tapaamaan.

talous
Europarlamentaarikko Ville Itälä.
Europarlamentaarikko Ville Itälä.Yle

Ville Itälä matkusti Yhdysvaltoihin pidettävään konservatiivipuolueiden yhteistyöjärjestön IDU:n kokoukseen. Sisäministeri osallistui matkalle kokoomuksen puheenjohtajan ominaisuudessa.

- Bush isännöi tätä kokousta ja tapasin presidentin myös kahden kesken. Bush halusi tavata minut, kun olimme tavanneet silloin jo Halosen kanssa vierailulla. Kymmenen vuoden takaisissa tapahtumissa minulta menivät vierailut sekaisin, Itälä pahoittelee.

Aiemmin tänään lauantaina Ville Itälä muisteli, että häntä ei haluttu päästää Yhdysvaltoihin keväällä 2002. Itälän mukaan hän olisi ollut tuolloin Tarja Halosen matkaseurana Washingtonissa, kun lentokentän maahantulotarkastaja ei uskonut farkuissa ja parransängessä esiintyneen suomalaisen selitykseen vierailla George Bushin luona.

Lähteet: YLE Uutiset