1. yle.fi
  2. Uutiset

Cirque Draculassa yhdistyvät vanha ja uusi

Turussa voi nähdä kesän ajan aikuisille suunnattua sirkus-varieteeta, joka on antanut tekijöilleen mahdollisuuden esittää rohkeampaa sirkustaidetta. Belgiasta tuodussa 1930-luvulta peräisin olevassa teltassa nähdään vanha vampyyriklassikko huumorilla ja kauhuromantiikalla höystettynä.

kabareet
Cirque Dracula.
Cirque Dracula.Turku 2011 / Kari Vainio

Cirque Draculassa yhdistyvät akrobatiaa, laulua ja tanssia sisältävä nykysirkus sekä vanha keskieurooppalainen varieteetraditio, johon kuuluu olennaisena osana myös ruoka- ja juomatarjoilu.

- Halusimme tarjota ihmisille jotain erilaista. Näin aikuiset voivat tulla kokonaisvaltaisesti viihtymään ja tarjoilu on osa kokemusta. Nyt nauttia voi esityksen lisäksi myös ravintolan tarjoamista herkuista, esityksen käsikirjoittaja Pauliina Räsänen kertoo.

Osa elämystä on myös uudenlainen estradi, Mannerheiminpuistoon pystytetty Spiegeltent. Tivoli-nimisen peiliteltan tunnelman luo koristeelliset käsintehdyt puurakenteet, peilit ja koristelut.

- Halusimme varietee-esitykseen sopivat puitteet, johon jugendtyylinen Spiegel-teatteri sopii hyvin. Lavasteita ei juurikaan käytetä, vaan kaunis peiliteltta tuo visuaalisuutta, Räsänen kuvailee.

Mukana maailman parhaat sirkustaiteilijat

Cirque Dracula yhdistää maailman parhaimpiin lukeutuvat ulkomaiset sekä kotimaiset sirkusartistit. Monet heistä ovat esiintyneet aikaisemmin muun muassa Cirque du Soleil’ssa.

- Työryhmä on aivan mahtava. Odotin, että näen ulkomaiset artistikollegani, kaarinalainen sirkusartisti Antti Kulmala kertoo.

Esityksessä nähdään esimerkiksi suomalaista akrobatiaa, venäläinen aisa -esitys, kiinalaisten kuppien uskomatonta käsittelyä ja amerikkalainen naisfakiiri. Kaunis ranskalainen sopraano Madame Moon täydentää tunnelman.

Turun Taideakatemiasta valmistunut Kulmala on mukana Venäläinen aisa -ryhmässä, joka on voittanut kultaa kansainvälisillä varieteefestivaaleilla vuonna 2010.

- Venäläisessä aisassa oman kehon ja ryhmän dynamiikka sekä sanaton viestintä on se, mikä kolahti. Siinä yhdistyvät herkkyys ja fyysisyys, kuvailee Kulmala.

Lähteet: YLE Turku / Johanna Kasvinen

Lue seuraavaksi