SDP ja Perussuomalaiset paheksuivat toistensa puheita

SDP:n ja Perussuomalaisten kansanedustajat ovat paheksuneet toistensa puheita eduskunnassa. Tasavallan presidentin valtaoikeuksia karsivan perustuslakimuutoksen keskustelun yhteydessä SDP:n edustaja tulkitsi perussuomalaisedustajan puhuneen aseen varmistimen poistamisesta, perussuomalaisedustaja puolestaan syytti kahta SDP:n edustajaa natsikortin pelaamisesta.

talous
Perussuomalaisten Jussi Niinistö puhumassa eduskunnassa.
Eduskunnassa käytiin tiistaina keskustelua soveliaasta kielenkäytöstä sen jälkeen, kun perussuomalaisten Jussi Niinistö kertoi "poistavansa varmistimen" kuullessaan sanan parlamentarismi.

Edellisen eduskunnan hyväksymää perustuslakimuutosta presidentin valtaoikeuksien karsimisesta vastusti eduskunnan tiistaisessa keskustelussa perussuomalaisten eduskuntaryhmä sekä vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettu kaksikko.

Perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Niinistön puhe perustuslakimuutoksen vastustuksesta sai SDP:n kansanedustajat Kari Rajamäen ja puolueen toisen varapuheenjohtajan Ilkka Kantolan tuohtumaan.

Niinistö totesi, että kun kuulee sanan parlamentarismi hän "niin sanotusti poistaa varmistimen, epäilykset heräävät heti". Niinistö kärjisti, että parlamentarismi on iskusana silloin kun kansan valtaa halutaan heikentää.

Rajamäki ja Kantola tulkitsivat Jussi Niinistön tarkoittaneen aseen varmistimen poistamista ja pitivät puheita järkyttävinä.

Lähteet: YLE Uutiset / Ari Hakahuhta