THL saa kovat moitteet Vaasan sairaanhoitopiirin johtajalta

Oikeuslääketieteellisten ruumiinavausten loppuminen Vaasassa harmittaa edelleen sairaanhoitopiirissä. Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga moittii kovin sanoin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n toimintaa asiassa.

ruumiinavaus
ruumiinavaussali
Hans-Mikael Holmgren / YLE

Hongan mielestä valmistelu on ollut heikkoa eikä tieto ole kulkenut.Terveyden ja hyvinvoinnin laitos lopetti oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset Vaasassa vuosi sitten. Tämän jälkeen ruumiit on kuljetettu Seinäjoelle.

Omaisilta palautetta

Honga kertoo, että ruumiinavausten loppuminen näkyy omaisten palvelun huononemisena sekä hallinnossa omina ongelmina.

- Tällä hetkellä meidän ruumiinavaukset tehdään Seinäjoella, jatkossa Tampereella. Emme vieläkään ymmärrä kaikkia perusteita.

- Omaisilta on tullut hyvinkin vaihtelevaa palautetta riippuen tapuksesta. Meillä on myös hallinnollisia ongelmia, joten tilanne on ollut aika tulehtunut edelleen.

Suunnittelu ala-arvoista

- Suunnittelun tasosta kertoo myös se, että Tampere oli suunnittelemassa uutta obduktio-osastoa ja säilytystiloja tietämättä THL:n päätöksistä mitään. He saivat kautta rantain kuulla suunnitelmista. Nyt he joutuvat miettimään, miten tiloja pitää laajentaa ja uudistaa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa