Pori sai uuden nukketeatterifestivaalin

Porin kulttuuritarjonta vahvistuu nukketeatterifestivaalilla. Kansainvälinen nukketeatterijuhla PIP-Fest 2011 alkaa tämän viikon sunnuntaina ja kestää aina joulukuulle saakka. Festivaalilla nähdään vierailuesityksiä, koska Porissa ei ole ammattimaista nukketeatteria.

kulttuuri
nukketeatteria
Laura Hallantien ja Elina Putkisen valmistamia nukkeja.Lassi Nuolivaara / Yle

Uusi PIP (Pori International Puppetry Festival) -festivaali tuo Poriin nukketeatteriryhmiä Suomesta, Ruotsista, Venäjältä sekä Unkarista. Vierailuesityksiä on pari kuukaudessa.Esityspaikkoja ovat Kulttuurikulma ja Rakastajat-teatterin Hilkka-näyttämö. Ohjelmistoon kuuluu myös työpajoja koululais- ja päiväkotiryhmille sekä vanhuksille ja aikuisille suunnattuja erikoisnäytöksiä.

- Porissa ei ole ammattimaista nukketeatteria. Tästä lähti ajatus tuoda kaupunkiin nukketeatterijuhla. Vastaava festivaali on aiemmin järjestetty Turussa ja tämä onkin turkulaisen sisarfestivaali, kertoo PIP-Fest 2011:n taiteellinen johtaja ja tuottaja, nukketeatteritaiteilija Roosa Halme.

Halmen mukaan Porissa nähtävät esitykset ovat hyvin visuaalisia.

- Tarkoituksena on myös mullistaa ja avartaa käsitystä nukketeatterista. Se on paljon muutakin kuin käsinukke-esityksiä lapsille.

PIP-Festin järjestää Porin lastenkulttuurikeskus-Satakunnan lastenkulttuuriverkosto muun muassa Nukkero ry:n, Rakastajat-teatterin ja Kulttuurikulman kanssa. Festivaalin käynnistää turkulaisen Kuuman Ankanpoikasen esitys Meteliä, parsakaalia, possu tai hevonen.

Tavoitteena on tehdä festivaalista jokavuotinen.

Lähteet: YLE Satakunta