Lapsille opetetaan aseen käsittelyä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa opetetaan tänä syksynä aseiden käsittelyä 6-15 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Hämeenlinnan Ampumaseura etsii tyttöjä ja poikia, jotka ovat kiinnostuneita opettelemaan ampumaan ilmakiväärillä ja ilmapistoolilla.

Kotimaa

Hämeenlinnan Ampumaseura järjestää syyskuun lopulla ampumaurheilukurssin, joka on tarkoitettu 6-15 -vuotiaille tytöille ja pojille.

- Kurssilla opetetaan nuorille ammunnan alkeet. Pääpaino on turvallisessa aseenkäsittelyssä. Kurssi kestää 10-11 kertaa. Ampumataito kehittyy siinä ohessa kyllä, lupaa kurssin vetäjä Timo Heinonen.

Hän ei usko, että ampumaurheilun maine olisi kärsinyt Suomessa sattuneiden kouluampumisten takia. Viimeksi mediassa sai huomiota 14-vuotias kuopiolaispoika, joka ampui autoa isänsä haulikolla.

- Eihän tämä liity millään tavoin näihin tapauksiin. Ampumaurheilukurssi järjestetään ilma-aseilla. Eihän auto-onnettomuuksiakaan laiteta rallin piikkiin, Heinonen muistuttaa.

Kurssin tärkeimpiä tavoitteita on oppia käsittelemään ja kuljettamaan asetta turvallisesti. Myös ampumaradalla pitää käyttäytyä ohjeiden mukaisesti.

- Aika hyvin lapset ovat sen omaksuneet. Kyllä he tietävät, että kun ollaan harrastamassa, niin siellä ei häiritä toisia eikä mekkaloida. Ampumaurheilu perustuu hyvää keskittymiskykyyn. Silloin kun ampujat ampuvat, niin he ovat vähän kuin muissa maailmoissa.

Lapsilta ei vaadita kättelyssä kovia tuloksia, sillä jokainen kehittyy eri tahtiin.

- Kurssin jälkeen kaikki ovat suurinpiirtein samalla viivalla ja osaavat käsitellä aseita turvallisesti, Timo Heinonen lupaa.

Ampumakurssin hinta 90 € ja se sisältää vakuutuksen ja kaikki tarvikkeet.

Lähteet: YLE Häme