Hyppää sisältöön

Soini: Halla-aholle rajat selväksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että on aika vetää selvät rajat Jussi Halla-aholle. "Ei käy, että meidän kansanedustajat antavat lausuntoja täysin vastoin puolueen linjaa." Soini toteaa, että häneltä meni nyt luottamus Halla-ahon toimintaan.

Timo Soini
Soini päätti esittää Halla-ahon määräaikaista erottamista sen jälkeen kun tämä oli ehdottanut sotilasvallankaappausta ratkaisuksi Kreikan ongelmiin.

Puheenjohtaja Timo Soini alleviivaa, ettei hän hyväksy kansanedustaja Jussi Halla-ahon Facebook-sivuillaan keskiviikkona julkaisemia tekstejä.

- Meidän Kreikka-kritiikki on ollut oikeassa puolitoista vuotta, ja nyt sitten annetaan sellaista signaalia, joka ei ole puolueen linjan mukaista. Nyt katsotaan rajat, Soini sanoo.

Soini aikoo esittää Jussi Halla-ahon erottamista eduskuntaryhmästä kuukauden määräajaksi. Perussuomalaisten johtajan mielestä määräaikainen erottaminen eduskuntaryhmästä on äärimmäisen kova toimenpide.

- Mutta tulen sen esityksen torstaina ryhmässä tekemään. Ja sinä aikana selvitetään, aikooko hän toistaa tämän käytöksensä vai ottaako hän tästä opiksi. Tässä on myös sellainen aika ja Halla-ahon kohdalla selvien rajojen vetämisen paikka, että mikä on hyväksyttävää ja mikä ei. Hänen täytyy nyt tykönään miettiä, miten hän itseään ilmaisee, toteaa Soini.

Soinin mukaan päätös Halla-ahon asemasta hallintovaliokunnan puheenjohtajana on sen sijaan koko eduskunnan käsissä.

" Joukkuepelissä ei potkita omaan maaliin "

Kaikesta kohusta huolimatta Timo Soini on iloinen, että Halla-aho on pahoitellut puheitaan. Soini haluaa, että Halla-aho saa kertoa puolueen eduskuntaryhmälle oman näkemyksensä, minkä jälkeen ryhmä tekee päätöksensä.

- Puolueella on keskiviikkona Ylen mittauksissa todettu 21 prosentin kannatus. Ihmiset odottavat meiltä hyvää politiikkaa ja tekoja, me emme voi lähettää ristiriitaisia viestejä meidän politiikasta, jolla tämä hyvä kannatus on saatu aikaa, Soini harmittelee.

Kaikki perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenet eivät varmasti kannata Halla-ahon erottamista. Vaarana on, että linjaero voi johtaa eduskuntaryhmän jakautumiseen Soinin ja Halla-ahon kannattajiin. Soini ei kuitenkaan usko näin tapahtuvan.

- Tässä tehdään nyt säännöt, politiikan sisältö ja kehyskysymykset selväksi, ne ovat meillä kaikille samat. Odotan, että näkemykseni saa tukea. Tämä on asian puolesta sekä puolueen ja ryhmän parhaaksi. Meillä ei ole kertakaikkiaan varaa siihen, että joukkuepeliä pelataan niin, että potkitaan palloa silloin tällöin omaan maaliin, painottaa Soini.