1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Halla-ahon Kreikka-puheet leviävät maailmalle

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) kommentit sotilasjuntasta ratkaisuksi Kreikan ongelmiin leviävät kansainvälisessä mediassa. Ainakin Ruotsin tietotoimisto TT, Svenska Dagbladet ja uutistoimisto AP ovat kertoneet asiasta. Uutinen on leviämässä myös Kreikassa.

Jussi Halla-ahon Facebook-kirjoitus herättää huomiota maailmalla. Kuva: YLE

Ruotsalainen Aftonbladet-sanomalehti uutisoi Halla-ahosta otsikolla "Perussuomalainen haluaa kreikkalaisen sotilasjuntan". Uutinen on TT:n, ja siinä lainataan Halla-ahon Facebook-statusta. Uutisessa kerrotaan, kuinka asia on saanut suurempaa painoa, sillä Halla-aho johtaa eduskunnan hallintovaliokuntaa.

Myös Svenska Dagbladet kertoo Halla-ahon uusimmasta kohusta pääkirjoitusblogissaan. Kirjoituksen otsikkona on "Halla-aho on tehnyt sen taas".

- Nyt hän on joka tapauksessa tullut katumapäälle ja sanonut osoittaneensa huonoa arvostelukykyä. Kyllä, taas, päättyy kirjoitus.

Uutistoimisto AP puolestaan kertoo, kuinka puolueen johtaja Timo Soini vaatii kansanedustajan määräaikaista erottamista Halla-ahon ehdotettua "Kreikan talouskriisin ratkaisuksi tankkeja".

AP myös muistuttaa, kuinka Halla-aho tunnetaan kiistellystä blogistaan ja siitä, että häntä aiemmin syytettiin kiihotuksesta kansanryhmää vastaan profeetta Muhammedia koskevien kirjoituksiensa vuoksi.

Uutinen on AP:n välityksellä levinnyt jo myös kreikkalaiseen mediaan.