1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. TPS (Jääkiekon Miesten Liiga)

TPS tarvitsee hyvän alun kiekkokauteen

Turun Palloseura tavoittelee erinomaista alkua torstaina alkavalla jääkiekkokaudella. Joukkue on kokenut melkoisen muodonmuutoksen viime kauden pohjanoteerauksen jälkeen. TPS sijoittui silloin toiseksi viimeiseksi. Tällä kaudella tavoite on pudotuspelipaikka.

TPS (Jääkiekon Miesten Liiga)
TPS:n päävalmentaja Pekka Virta.
TPS:n päävalmentaja Pekka Virta.YLE / MInna Rosvall

Turkulaislähtöisen päävalmentajan Pekka Virran harteilla on raskas taakka. Turussa janotaan menestystä välivuoden jälkeen. Voiko Pekka Virta palauttaa kiekkokunnian Turkuun? Virta tuntee menestymisen paineet.

- Paineet ovat yhden miehen harteilla tässä lajissa ihan turhan kovat suhteessa siihen, mikä yhden miehen vaikutusvalta täällä on. Tämä on kuitenkin yhteistyötä ja koko ajan homma menee enemmän ja enemmän siihen suuntaan. Se on selvä, kenen pää putoaa, jos homma ei toimi.

Joukkueen kesätreeneissä irroteltiin

Turun Palloseuraan on tullut täksi kaudeksi 12 uutta pelaajaa. Tavallista monipuolisempi kesäharjoittelu piti sisällään muun muassa nyrkkeilyä, painia, pyöräilyä ja vesijuoksua. Tämä on tuonut liikettä joukkueeseen.

- Kyllä vartalon kokonaisvaltaisempi harjoittaminen oli tavoitteena. Ja voi sitä harjoituksissa välillä hauskaakin olla, pohtii Virta.

Jääharjoituksissa rasitus on kova. Koko ajan ollaan liikkeessä. Joukkue puuskuttaa näkyvästi välillä. Valmentajan lippiksessä lukee play offs - se kertoo kauden tavoitteen.

- Kyllä Palloseura sinne pudotuspeleihin ehdottomasti kuuluu. Jos joku on jollain muulla mielellä täällä liikkeellä, niin on väärässä paikassa.

Ankara käskijä pitää joukkueen kurissa

Päävalmentaja Pekka Virta sai hyviä tuloksia aikaan Kalpassa, Kuopiossa. Hän on ankaran käskijän maineessa. Tätäkö Turussa nyt tarvitaan?

- Johtamiseen kuuluu se, että jotkut pelisäännöt täytyy olla. Silloin, kun ne asiat ovat kohdillaan, hommat kulkevat. Ei tässä tarvitse ankara olla. Huippu-urheilija pitää siitä, että asiat toimivat ja pelisäännöistä sovitaan.

Taloudessa jatkuu tiukka linja

Turun Palloseuran toimisto muutti kauden alla Turkuhallin tiloihin. Toimiston väki on nyt lähellä joukkuetta. Toimistossa aistii, että kauden alku on haastava.

- Hyvän alun merkitys on erittäin tärkeää ja siksi me olemme tehneet viime hetken hankintoja vielä, kertoo HC TPS:n toimitusjohtaja Kari Hietarinta ja viittaa viime viikolla tulleisiin pelaajavahvistuksiin.

Seuran budjetti on noin viisi miljoonaa eli keskitasoa SM-liigassa. Sillä pitäisi menestyä.

- Kyllä me näytettiin se kaksi vuotta sitten tai puolitoista vuotta sitten, että tuolla rahasummalla voi menestyä.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall

Lue seuraavaksi