1. yle.fi
  2. Uutiset

Laukaan Peurunkaan avaruuskylpylä

Laukaan Peurunkaan rakennettava uusi kylpylä on noussut harjakorkeuteensa. Skanskan rakentama kylpylä avataan asiakkaille joulukuussa. Kylpylän ensimmäinen teema on avaruus.

kylpylät
Pöyry Architects Oy

Uutta valotekniikkaa hyödyntävään teemakylpylään tulee muun muassa Pohjoismaiden pisin vesiliukumäki. 130 metriä pitkä vesiliukumäki lähtee 14 metriä korkeasta lasitornista.

Kylpylän ensimmäinen teema on avaruuden painottomuuden illuusio. Ainutlaatuisen projisointitekniikan avulla kylpylämaailman teemaa voidaan vaihtaa tarpeen mukaan.

Keväällä 2012 valmistuu tapahtuma- ja liikuntakeskus Peurunka Areena. Samalla uudistuvat Peurungan sisä- ja ryhmäliikuntapalvelut.

Jatkossa panostetaan lapsiperheisiin

Perheitä houkutellaan liukumäen lisäksi useammalla porealtaalla ja vauvakarusellilla. Kuntoutus tulee edelleenkin olemaan tärkeä osa toimintaa.

- Tulevaisuudessa kylpylä odottaa uusia asiakkaita etenkin lapsiperheistä, sanoo Peurunka-konsernin toimitusjohtaja Seppo Virta.

Epävakaa taloustilanne ei pelota

Peurungan rakennushankkeen kustannusarvio on 12,4 miljoonaa euroa. Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta uskoo investoinnin maksavan itsensä takaisin talouden epävakaista näkymistä huolimatta.

- Peurunka on kotimainen toimija ja taantuma ei ihan ensin kotimaan markkinoihin iske. Tässä taloudellisessa tilanteessa ei ole syytä panikoida, nyt olemme odottavalla kannalla.

Lomahuoneistojen rakentaminen kylpylän yhteyteen alkaa pian

Peurunka-konserni ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen tonttikaupasta. Skanska aloittaa tontille myös huoneistohotellina toimivien vapaa-ajan kotien rakentamisen alueelle vielä syyskuussa.

Uusi huoneistohotelli kasvattaa Peurungan majoituskapasiteetin 500:sta noin 700:aan. Hotelliin tulee 41 täysin varusteltua huoneistoa pidempiaikaista loma-asumista varten.

Viisikerroksisen huoneistohotellin vapaa-ajankodeista on varattu jo yli puolet. Huoneistot ovat kooltaan 38-70 neliötä. Omistaja voi antaa huoneistonsa Peurungan vuokrattavaksi silloin kun ei itse sitä käytä.

Skansa suunnittelee rakentavansa Peurunkaan kaikkiaan kolme vastaavanlaista kohdetta.

Lähteet: YLE Keski-Suomi

Lue seuraavaksi