Jääkiekkoilijoiden ei tarvitse jättää perheasioita kotiin

SM-jääkiekkokauden avaus merkitsee sitä, että liigakiekkoilijat elävät enemmän valmentajiensa ja joukkueiden kuin omien perheidensä kanssa. Siksi Lahden Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen suhtautuukin myönteisesti siihen, että kotiasioista voi puhua myös valmennusareenoilla.

Urheiluvalmennus

Päävalmentaja Kai Suikkasen mielestä yksi menestyksen avain on se, että valmentaja on rehellinen pelaajille ja toisinpäin.

- Asioista pitää kyetä puhumaan molemmin puolin niiden oikeilla nimillä. Jos esimerkiksi kotona ei elämä pelitä, siitä on hyvä kyetä puhumaan, jotta työnteko sujuu pelikentällä. Valmentajat ja pelaajat ovat enemmän toistensa kuin omien muijiensa kanssa tekemisissä. Siksi henkisen puolen mahdollisia lukkoja pitää kyetä avaamaan puhumalla, valottaa Suikkanen periaatteitaan.

Suikkasen toinen teesi

Pelicans on menestynyt liigan harjoituspeleissä niin hyvin, että odotukset ovat Lahden seudulla korkealla.

- Teesinäni, vaan ei prinsiippinä pidän sitä, että Pelicans on hyväkuntoinen joukkue, joka haluaa pelata kiekon kanssa ja on valmis antamaan kaikkensa. Ei siis mitään ainutlaatuista, mutta jos joukkue näin kykenee tekemään paremmin kuin toinen, onnistuminen on varmaa, arvioi Suikkanen.

Päävalmentaja pitää hyvänä saavutuksena sitäkin, että Pelicans nousee liigan perältä kymmenen parhaan joukkoon.

- Tavoitellaan kuuta. Jos menee vituiksi, ollaan tähtien joukossa, kuvailee Suikkanen eittämättömään tyyliinsä.

Äijäkööri johtaa Lahdessa

Valmentajille on ominaista se, että he harvoin ovat tyytyväisiä. Suikkasen mukaan tyytyväisyys tappaa kehityksen.

- Samassa veneessä äijäköörissä olemme Pasi Nurminen, Petteri Lehtonen ja allekirjoittanut. Yhdessä vastaamme kokonaisuudesta. Voimme olla asioista kovastikin eri mieltä kotiseinien sisällä, mutta ulkopuolella olemme samaa mieltä, linjaa Suikkanen.

Suikkanen ei halua enää muistella aikaa kun tiimi nosti TPS:n Suomen mestaruuteen.

- Jokainen työrupeama ja vuosi ovat omia tarinoitansa.

Yleisölle hän lupaa, ettei Pelicans lähde etukäteen hävämään yhtään peliä.

Lähteet: YLE Lahti