Risto E. J. Penttilä ei lähde europarlamenttiin

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä ei ota vastaan paikkaa europarlamentissa. Hän uskoo, että voi auttaa suomalaisia yrityksiä parhaiten Keskuskauppakamarissa, jossa on tehnyt työtä vasta reilun vuoden. Penttilä olisi noussut europarlamenttiin Ville Itälän (kok.) tilalle.

talous

– Nykytilanteessa pystyn parhaiten ajamaan koko Suomen ja suomalaisten asiaa nykyisessä työssäni. Meidän kaikkien kannalta on tärkeintä saada suomalaiset yritykset menestymään. Työni Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana on kesken, ja olen siihen sitoutunut, sanoo Risto E. J. Penttilä.

Kokoomuksen ehdokkaana ollut Penttilä olisi saanut europarlamentista Ville Itälän paikan. Hallitus on päättänyt esittää europarlamentaarikko Itälää Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi.

Sarvamaa olisi valmis ottamaan paikan vastaan

Oikeusministeriön vaalijohtajan Arto Jääskeläisen mukaan Penttilän on otettava europarlamentaarikon paikka vastaan mutta tämä voisi heti pyytää eroa hyvästä syystä. Penttilän jälkeen katseet kääntyvät vaaleissa hänen jälkeensä eniten ääniä saaneeseen kokoomuksen ehdokkaaseen, joka oli toimittaja Petri Sarvamaa.

Sarvamaa toppuuttelee spekulaatioita ja sanoo, että asioiden pitää edetä oikeassa järjestyksessä.

– Meidän täytyy katsoa järjestystä, miten asiat etenevät. Itälän paikka vapautuisi todennäköisesti vasta maaliskuussa 2012, ja siihen on vielä puoli vuotta aikaa. Penttilän luultavasti pitäisi vielä siinä välissä käydä ottamassa valtakirja ainakin väliaikaisesti vastaan, Sarvamaa pohdiskelee.

Sarvamaa ei kuitenkaan näe estettä lähteä europarlamenttiin.

– Eurooppa on suuressa kriisissä, jolloin kenen tahansa kansainvälisellä kokemuksella on käyttöä. Jos isänmaa kutsuu, tapana on vastata kyllä.

Tällä hetkellä Sarvamaa toimii käynnisteillä olevan verkkomediayrityksen Huonon äidin toimitusjohtajana.

Lähteet: YLE Uutiset