Australian pääkaupunkiin levisi myrkkypilvi

Australian pääkaupunkiin Canberraan levisi perjantaina myrkyllinen pilvi, kun kaupungin laidalla sijaitseva ongelmajätteiden käsittelylaitos syttyi räjähdysmäisesti tuleen. Kolme ihmistä sai vakavia palovammoja. Palo on nyt saatu hallintaan, mutta sen sammuttamisen uskotaan kestävän lauantaihin.

Ulkomaat
Kaupungin ylle kohoaa savu palavasta tehtaasta
Reuters

Mitchellin teollisuusalueella Canberran laidalla sijaitsevasta lääketieteellisiä ongelmajätteitä käsittelevästä laitoksesta kuultiin yli 20 voimakasta räjähdystä. Niiden sytyttämän tulipalon lieskat nousivat kymmenien metrien korkeuteen.

Pelastusviranomaisten mukaan palosta levisi musta pilvi, joka saattoi sisältää fosgeenia. Se aiheuttaa ihmisille muun muassa pahoinvointia ja huimausta. Pilvi on kuitenkin haihtumassa, viranomaiset sanovat.

Teollisuusalueelta evakuoitiin sata ihmistä. Tieliikenne on keskeytetty laajalta alueelta, ja lähiseutujen asukkaat on toistaiseksi määrätty pysyttelemään sisätiloissa.

Viranomaisten mukaan räjähdys johtui ilmeisesti siitä, että laatikollinen aerosolipurkkeja päätyi vahingossa puristimeen.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset